Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš optužio cijeli državni vrh za korupciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jučerašnjem osnivanju osječkog ogranka udruge građana HDSSB-a, Branimir Glavaš je u 40-minutnom govoru pred gotovo 500 osoba za kriminal i korupciju optužio gotovo cijeli HDZ-ov državni vrh, posebice premijera Ivu Sanadera, predsjednika Sabora Vladimira Šeksa te Miomira Žužula.

"U trenutku kada Europska komisija upozorava na bujanje korupcije u Hrvatskoj, vrhunac licemjerja je osnivanje Nacionalnog vijeća za praćenje programa suzbijanja korupcije u RH. Zato je Klub zastupnika stranke HDSSB-a za članove Vijeća predložio Šeksa i Žužula, jer su oni "najpogodniji"za to", rekao je Glavaš. 

Pročitajte i ovo Demontaža Sabine Tandare Knezović Utorak u 11 sati Nova epizoda Demontaže: "Čut ćemo tko je kriv za korupciju u Hrvatskoj" Ukrajinski tenk u regiji Harkiv Sve se ispituje Velika čistka! Ukrajinska policija istražuje desetke slučajeva u vojsci: "U ovom trenutku to je iznimno strašan zločin"

Žužul je, kaže Glavaš, Sanaderova lijeva ruka i "čovjek prljavih korupcionaških poteza", a vezan je uz sve veće afere, poput Bechtela, Imostroja, Plive, Enrona i drugoga. Šeks je, po Glavašu, kao Sanaderova desna ruka, pokazao kako se "u zadnjih godinu dana bez novca može kupiti stan u Bauerovoj i vila-vikendica u Petrčanima". 

"I ne samo to: Šeks mi je u "veselom stanju", dok sam još bio u HDZ-u, priznao da je prije 3-4 godine "reketario" Stipu Gabrića Jamba, poduzetnika iz Metkovića! Tražio je od njega prebacivanje milijun DEM u gotovini na račun HDZ-a, inače će ga HDZ zatvoriti kada dođe na vlast. Taj slučaj je sada duboko u ladicama PU dubrovačko-neretvanske", prozvao je Glavaš.

Svojega protivnika, načelnika PU osječko-baranjske Vladimira Fabera, pozvao je da zbog toga pokrene kazneni progon protiv Šeksa, jer je on saborski zastupnik iz 4. izborne jedinice. 

"No, iako bih ja svjedočio, Faber to neće napraviti, jer je policijski aparatčik koji radi po državnom diktatu! Kao što se unaprijed zna da zbog "isparenih" 6 milijuna eura iz Brodosplita neće biti progona protiv ministra Vukelića ili Sanaderova intimusa Poljaka.", ustvrdio je Glavaš.  

O tome se ne odlučuje u Državnom odvjetništvu, već u Sanaderovu kabinetu - dodao je Glavaš, zaključivši da su "ovo dokazi da su za kriminal u Hrvatskoj odgovorni i premijer Sanader i vladajuća opcija, HDZ".

"Još je nepoznato što je sa 25 milijuna eura provizije ako Barr uđe u Plivu. Nije li to pravi razlog putovanja Sanadera i Žužula u Veronu?", upitao je Glavaš.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene