Prošlo je gotovo godinu dana od ratifikacije Istanbulske konvencije. Građanska inicijativa Istina o Istanbulskoj taj je dan nazvala crni petak.

Galerija


Sudu su predali ustavnu tužbu kojom pobijaju zaključak Hrvatskog sabora, koji je odbacio zahtjev za raspisivanje referenduma. Sabor, tvrde, nije pitao mišljenje Ustavnog suda, a trebao je.

Vezani članci U građanskoj inicijativi Narod odlučuje nezadovoljni (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Narod odlučuje: Potpisa ima dovoljno, a mi komentiramo samo službene laži ministra Kuščevića Detalji Istanbulske konvencije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 S današnjim danom na snagu u Hrvatskoj stupila Istanbulska konvencija

Uvjeravaju kako se nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije smanjilo, a rodna ideologija počela se uvoditi u obrazovni sustav. Krenulo se, kažu, od vrtićke dobi.

"Djevojčici roditelji i tete u vrtiću ne bi smjeli govoriti 'ti si pametna djevojčica', nego 'ti si pametno dijete', dakle da se izražavaju u neutralnom rodu. Zatim da se zamijene curice i dečki, da se curice idu igrati s autićima, a dečki s lutkama", smatra Kristina Pavlović iz inicijative Istina o Istanbulskoj.

"Knjižnice grada Zagreba promoviraju  nove slikovnice, prije su to bile samo one dvije dugine obitelji, a sada su to dvije nove za koje se pozivaju djeca vrtićke dobi da dođu na čitanje tih slikovnica", dodaje.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr