Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladi Solinjanin izumio je prvu pametnu klupu u Europi. Koristeći se solarnim pločama može puniti mobitele i laptope, ima i besplatni internet, a noću - svijetli.


Koliko puta vam se dogodilo da vam baterija na mobitelu iscuri u najnezgodnijem trenutku? U Solinu su tome doskočili pametnom klupom gdje se u bilo kojem trenutku može napuniti baterija mobitela, tableta ili pak prijenosnog računala.

Vezani članci Automatklub Automat klub "niknuo" pored škole, iz grada tvrde da nisu znali, a šokirani roditelji poručuju: "Napravit ćemo sve da se to makne" Mons. Ante Jozić i Mario Jurić - 3 Monsinjor Ante Jozić nakon biskupskog ređenja: "Lako je biti vjernik u mirnim vremenima. U onima teškim treba naći posebna rješenja"

Napaja se sunčevom energijom i solarnim pločama, a noću svijetli.

Sve to izum je mladog Solinjanina Ivana Mrvoša. 'Sama izrada nije toliko stresna u principu kad nešto voliš onda ništa nije teško i onda radilo se dan noć bez stajanja bez puno spavanja', kaže Ivan.

U ovu neobičnu klupu ugrađen je i hotspot pa se može spajati na internet, a kad se spoji aplikacija na klupi pokazat će primjerice i kvalitetu zraka.

Punite mobitel preko noći? Evo zašto to ne biste trebali raditi!

Izradu klupe financirao je grad Solin. Kako bi se zaštitila od vandala, pod stalnim je videonadzorom.

Izradu klupe financirao je grad Solin. Kako bi se zaštitila od vandala, pod stalnim je videonadzorom. 'Imamo u zadnjih sedam dana prve ponude u Hrvatskoj i trenutno ćemo kroz sljedećih nekoliko tjedana testirati klupu kako podnosi različite vremenske uvjete', kaže Ivan Mrvoš.

Želja im je i izvoziti pametnu klupu. Pa tko zna, možda baš ova klupa postane najpoznatiji solinski izvozni proizvod.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook