Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U društvu najvećih vojnih ličnosti

General Lovrić uvršten u Dvoranu slavnih međunarodnih polaznika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general pukovnik Drago Lovrić bit će sutra uvršten u Dvoranu slavnih međunarodnih polaznika.

Riječ je o priznanju međunarodnim studentima, polaznicima Sveučilišta nacionalne obrane SAD-a (National Defense University - NDU) u Washingtonu koji su po završetku školovanja na NDU, a temeljem svojih postignuća preuzeli najodgovornije dužnosti u svojim oružanim snagama, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane.

General Lovrić pohađao je NDU 2004. godine, gdje je završio Industrial College of Armed Forces, te magistrirao iz područja strategije nacionalnih resursa.

Pročitajte i ovo Ljubljana, ilustracija osjetili plin Uzbuna u glavnom gradu u susjedstvu! Građane uznemirio neugodan miris Ilustracija Tko si to može priuštiti? Izračunali smo koliko roditeljima treba za studiranje djeteta u Zagrebu: "Ako ne planiraju da si djeca nađu posao, neka dignu kredit!"

>> Na vojnoj vježbi ozlijeđena dva pripadnika Oružanih snaga RH

Svečanost će se održati na NDU sutra, a na svečanosti će uz general pukovnika Lovrića nazočiti savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za obranu Zlatko Gareljić, zamjenik Veleposlanika Republike Hrvatske u SAD-u Vice Skračić, te vojni izaslanik Republike Hrvatske u SAD-u brigadni general Mate Pađen.

Tijekom boravka u SAD-u, načelnik GS OS RH susrest će se sa zamjenikom načelnika Združenog stožera OS SAD-a admiralom Jamesom Winnefeldom, te će posjetiti NATO Zapovjedništvo za transformacije (ACT) u Norfolku i susresti se sa zapovjednikom ACT-a generalom Stephanom Abrialom, priopćio je MORH-a.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene