Požar kod Nadina, u zadarskom zaleđu lokaliziran je večeras u 18,30 sati, a tijekom noći vatrogasci će dežurati na požarištu, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).


Požar borove šume i niskog raslinja na miniranom području kod Nadina dojavljen je u Vatrogasno operativni centara (VOC) Divulje jutros oko 9,40 sati. Vatra je zahvatila površinu od oko 150 hektara. Tijekom dana u gašenju su sudjelovali pripadnici državne interventne postrojbe (DIP) Zadar, javnih vatrogasnih postrojba (JVP) Benkovac i Zadar te dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Škabrnja, Polača, Sukošan i Pljusak.

Vezani članci Predrag Mišić - 2 Predrag Mišić branio je Vukovar od agresora na čijoj je strani bio - njegov brat: "Svaki razuman čovjek branio bi svoju kuću" Šima Šesto - 1 Sestra koja je pakao Vukovara proživjela u bolnici: "I danas vidim svako to lice. To su bili naši suradnici, civili, ranjenici"

Požar se tijekom dana bio približio kućama, no kuće su obranjene. Do noći požar su iz zraka gasila četiri kanadera i četiri air tractora. Tijekom noći na požarištu će dežurati pripadnici JVP Zadar i DVD Škabrnja. Večeras oko 18,10 sati ugašen je šumski požar kod mjesta Radovin, također na zadarskom području. Požar je dojavljen popodne oko 14 sati, a izgorjela su dva hektara hrastove šume. U gašenju su sudjelovali air tractori dva kanadera te pripadnici JVP Zadar i DVD-a Ražanac i Posedarje. Oko 17,30 sati ugašen je i požar kod Gornjeg Zemunika, koji je bio dojavljen u 15,20 sati. U gašenju su sudjelovali air tractor i pripadnici JVP Zadar. Izgorjela su tri hektara suhe trave. Požar kod Bokanjca ugašen je večeras u 17,30 sati. U gašenju su sudjelovali pripadnici DIP Zadar, JVP Zadar i DVD Pljusak.

Vatrogasci i mještani obranili kuće od vatre

Veliki požar zahvatio je područje između Škabrnje i Nadina čije gašenje otežavaju jaka bura i miniran teren. U gašenju sudjeluju čak tri kanadera i jedan air tractor, vatrogasci JVP Benkovac i DVD Škabrnja. Dojava o požaru je zaprimljena oko 9.42 a do sada je izgorjelo 10 hektara niskog raslinja.

Vatra je nošena vjetrom koji stalno mijenja smjer, ušla u dvorišta kuća.  Velikim naporom mještana i vatrogasca je obranjen prvi val požara kod kuća, no kanaderi trenutno požar gase tik uz kuće. Vatra je doslovce bila na tri metra od kuća, ali je sada ta opasnost prošla jer su ih vatrogasci obranili.. No,  vatrogasci i dalje strahuju što se može dogoditi zbog promjenjivog vjetra.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju