Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast investicija

Cappelli: "U prva dva mjeseca imamo 20 posto više turista nego lani"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković i ministar turizma Gari Cappelli predstavili su javne natječaje za programe za dodjelu bespovratnih sredstava u turizmu.

Programi „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ i „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ realizirat će se iz iz proračuna Ministarstva turizma te iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a ukupna dostupna sredstva iznose 53,4 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Jadrolinija trajekt Može primiti do 1800 putnika VIDEO 18 milijuna eura vrijedna investicija za što bolju ljetnu sezonu: Goste očekuje usluga dostojna kruzera Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Sredstva su usmjerena prema trgovačkim društvima izvan javnog sektora, obrtima i zadrugama, OPG-ima i privatnim iznajmljivačima, a namijenjena su snaženju turističke ponude te zapošljavanju i stvaranju novih i kvalitetnih radnih mjesta u turizmu.

"Turizam u programu vlade definiran je kao jedna od najvažnijih grana hrvatskog gospodarstva i kojem moja vlada pridaje osobitu pozornost. U 2016. imali smo 91 milijun noćenja, 16 milijuna turista i 9,5 milijardi kuna primitka. Udio turizma u BDP-u iznosi 18 posto. To dovoljno govori o važnosti turizma", kazao je premijer Andrej Plenković.

Premijer je najavio i više od 800 milijuna eura planiranih investicija u turizam ove godine.

"To je 21 posto više nego lani, a ove godine planira se otvaranje 40-ak novih ili obnovljenih hotela", kazao je Plenković.

Ministar turizma Gari Cappelli kazao je kako je samo u prva dva mjeseca ove godine broj turista porastao za 20 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

"Najvažnija tržišta bilježe i više od 30 posto snažnije rezervacije nego lani u ovo doba", rekao je ministar.

Najavio je mjere povećanja standarda, kvalitete i dodatne ponude hotela i kampova. Istaknuo je kako će se mjere odnositi i na razvoj gastronomske ponude.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene