Zoran Milanović i Andrej Plenković
Zoran Milanović i Andrej Plenković Foto: Pixsell

Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček u novoj epizodi emisije ''Ispod radara'' s Mijom Kovačić je usporedila novooizrabranog predsjednika države Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Dvojica političara koji su se ranije sukobljavali sada moraju surađivati, a Kišiček je analizirala njihove komunikacijske sličnosti i razlike.


Predsjednički su izbori prošli, novooizabrani predsjednik države Zoran Milanović za nekoliko tjedana i službeno preuzima dužnost predsjednika, a pitanje je samo jedno – kako će funkcionirati Milanović i Plenković? Govori se o takozvanoj tvrdoj kohabitaciji koju je s komunikacijskog stajališta pojasnila komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček.

Uz isječke intervjua s reporterom Dnevnika Nove TV Mislavom Bagom, Kišiček je analizirala komunikacijski stil i Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića. ''On je čovjek koji u svojoj komunikaciji pokazuje da se jako loše nosi s kritikama, pa čak i kad nisu zlonamjerne'', kaže Kišiček za aktualnog premijera.

Po čemu se razlikuju Milanović i Plenković, koji od dvojice vodećih političara ne bira riječi, a tko pak šokira šovinističkim komentarima i podcjenjuje novinare pogledajte u videu.

 

I dok se Milanović kao premijer koristio ''štemerskim'' rječnikom, stručnjakinja kaže da je on sada komunikacijski gotovo neprepoznatljiv. ''Čovjek koji kaže da neće nabijati rogove i da se neće s pozicije predsjednika praviti pametan, nego pružati ruku suradnje. To je nešto optimistično i možda pokazuje jedan novi smjer u kojem će hrvatska politička komunikacija ići'', zaključuje Gabrijela Kišiček.

Emisiju ''Ispod radara" koja donosi analize aktualnih političkih zbivanja kroz ležeran pristup pratite i dalje na YouTube kanalu Nove TV.