Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je danas da državna matura ni na koji način nije ugrožena, te demantirao da je došlo do bilo kakvog 'curenja podataka' o sadržaju ispita državne mature iz hrvatskog i engleskog jezika.


Ministar obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je danas da državna matura ni na koji način nije ugrožena, te demantirao da je došlo do bilo kakvog 'curenja podataka' o sadržaju ispita državne mature iz hrvatskog i engleskog jezika. 'Nije došlo ni do kakvog curenja podataka. To je nešto što zaista nije utemeljeno', odgovorio je Fuchs novinarima upitan o navodima prema kojima su učenici, koji su trebali pristupiti ispitu iz Hrvatskoga jezika, znali da će pisati školski esej na temu odlomka iz djela F.M. Dostojevskog 'Zločin i kazna'.

Vezani članci Pisanje mature, ilustracija HZJZ objavio upute za provedbu mature tijekom epidemije: Poznato što će biti s onima u samoizolaciji Slika nije dostupna Surfate po porno stranicama? Ovo bi vas moglo zabrinuti...

Fuchs je dodao da je to demantirao i ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Goran Sirovatka na današnjoj konferenciji za novinare, te kazao kako je od samog sadržaja eseja koji učenici pišu bitnija 'gramatika, pravopis, koncepcija samog rada'. 'A da nije došlo do curenja vidite iz toga jer su objavljeni i podaci što će danas biti na ispitu iz engeskog jezika, a gdje su totalno promašene teme', rekao je ministar te na pitanje novinara naglasio da državna matura ni na koji način nije ugrožena.

'Ni najmanje nije ugrožena državna matura', rekao je Fuchs i dodao da je već više od godinu dana poznato koja će djela biti u esejima na maturi. 'Konačno, svih ovih osam književnih djela poznato je, već više od godinu dana, rečeno je iz čega će se pisati', rekao je Fuchs.