Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Država ima obvezu pratiti stanje u tvrtki

Friščić: Podravka ne smije biti tvrtka slučaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS - a Josip Friščić izjavio je danas kako je Podravka poduzeće u kojoj je hrvatska država jedan od većih suvlasnika, pa da stoga i država ima pravo i obvezu gledati što se u tom poduzeću događa.

'U ovoj državi postoje službe koje su dužne obavljati i obavljaju svoj posao pri čemu nitko nije i ne smije biti zaštićen. Biznis je rizik, ali postoje granice izvan kojih se ne treba ići. Vrlo je važno i napomenuti da Podravka, koje je poduzeće koje zapošljava 6 tisuća radnika i ostvaruje promet u milijardama, ne smije biti slučaj', rekao je Friščić u Mariji Bistrici na konferenciji za novinare uoči 4. hodočašća njegove stranke. Upitan treba li potpredsjednik Vlade Damir Polančec zbog moralne odgovornosti dati ostavku nakon što se njegove ime vezivalo uz nekoliko afera, Friščić je kazao da je 'moralna odgovornost ono što svatko nosi u sebi, dok se prava odgovornost još treba utvrditi'.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu PR Oglas Grupa Podravka u 2023. povećala prihode i neto dobit uz nastavak rasta plaća i snažne investicije

Prvi čovjek HSS-a osvrnuo se i na prijedlog da Grad Koprivnica preuzme kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu Podravke. 'Upoznat sam na koji je način izgrađena Podravka uz uvođenje posebnog poreza tamošnjim građanima koji sada imaju pravo na takvu satisfakciju', rekao je Friščić. Upozorio je kako Podravku ne treba vezati za jednu političku opciju. 'Tako je 2002. koalicijska vlada htjela prodati Belupo da namakne novac za isplatu mirovina, što se na sreću nije dogodilo, i tada sam ih pitao kako će to objasniti ljudima koji su stvarali poduzeće', rekao je Friščić.

HSS-ova hodočasnička povorka

Čelnici HSS-a, HSS-ovi ministri, saborski zastupnici i ostali stranački dužnosnici predvodili su hodočasničku povorku u kojoj su u narodnim nošnjama s barjacima sudjelovali članovi HSS-a iz cijele Hrvatske. Misu je služio rektor Svetišta Majke Božje Bistričke vlč. Zlatko Koren, a nakon mise održan je Križni put na marijabistričkoj Kalvariji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene