Obavijesti Pretražite Navigacija
Nema 'čudesnog ozdravljenja'

Fra Zvjezdan Linić otkrio detalje svoje bolesti i liječenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Internetom, osobito na Facebooku lutaju svemoguće izjave. Zadnja je da sam čudesno ozdravio. To nije iz mog izvora', poručuje fra Zvjezdan Linić.

Fra Zvjezdanu Liniću u ožujku su pronađene tumorske tvorbe te su liječnici ubrzo započeli s terapijom zračenjem te kemoterapijom. Fra Zvjezdan se jučer javnosti obratio preko službene Facebook stranice Kuće susreta Tabor. Kaže da se osjeća prilično dobro, ali i dalje slabo zbog gubitka 12 kilograma. Kada mu liječnici potvrde ozdravljenje, kaže Linić, znat će da je to čudo Božje ljubavi.

Pročitajte i ovo Posramljivanje zbog izgleda - 4 Sve veći problem Ruganje, posramljivanje i diskriminacija grupe ljudi postali su svakodnevica: "Bolest pretvaramo u osobinu i svodimo ih samo na to" Papa Franjo Nedugo nakon bronhitisa Papa Franjo u petak otkazao audijencije zbog povišene temperature

Od osoba bliskih fra Zvjezdanu Liniću doznajemo da se pater osjeća bolje, ali da još nije bio na snimanju glave pa se o ozdravljenju kao takvom ne može govoriti. 'Nakon snimanja glave, koje se može napraviti tek nakon određenog perioda poslije završetka terapije znat će se pravo stanje', rekli su za DNEVNIK.hr iz Kuće susreta Tabor.

Kažu da je fra Zvjezdan sretan što može raditi i voditi seminare uz pomoć dragih prijatelja svećenika.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti.

Dugujem svim prijateljima Tabora, svim čitateljima biltena i svima koji me prate iz prve ruke nekoliko riječi u vezi moje bolesti, liječenja, budućnosti.

Ja imam 72 godine života. Smatram to već čudom Božjim, a pogotovo da mogu intenzivno raditi za Kraljevstvo Božje na način kako su mi to poglavari omogućili u zadnjih 16 godina u Kući susreta TABOR. Bogu sam zahvalan za sve godine moga svećeništva, a osobito za ove zadnje godine. Prema tome od Gospodina kao dar prepoznajem radosti dubokih susreta u vjeri, mogućnost svjedočenja, svaki susret u molitvi s pojedincima, svaku ispovijed, sve! Prihvaćam od Gospodina zdravlje, umor, bolest: sve se pretvara u milost Božju.

Sadašnja situacija: Početkom ožujka moj lokalni doktor koji redovito brine za moje zdravlje već godinama primijetio je intenzivniji umor i predložio je bolnički boravak zbog intenzivnijih pregleda.U KBC 'Sestre milosrdnice' u Vinogradskoj primljen sam i tamo boravio 10 dana. Bio sam okružen izuzetnom pažnjom, praćen vrlo profesionalno. Obavio puno pregleda i bio pod aparatima. Ja se volim našaliti: kad odeš na takve pretrage, liječnici moraju nešto naći. No, oni su se iskreno trudili da mi pomognu ako je stanje gdje oni to mogu. Našli su ne baš bezazlenu dijagnozu u glavi tumorozne naravi koja zahtijeva hitnu i radikalnu intervenciju. Oni to zovu 'Glioblastioncerebri' tumorozno. A možda sam i nešto krivo napisao. Svakako glavni koji tu kliniku vodi, dr. Rotim mi je rekao da je ozbiljno. On je u tom pogledu više operater, ali je sam predložio, zbog svega što on vidi iz nalaza, da bi bilo bolje odmah zračenje i kemoterapiju da se vidi može li se držati pod kontrolomi može li se smanjiti. I tako sam krenuo u terapiju i evo za par dana nadam se da ću završiti prvu udarnu terapiju: 30 radio zračenja i paralelno s time pijem u tabletama kemoterapiju. Izdržavam dobro, a na kraju će napraviti kontrolu i reći daljnju strategiju liječenja. Moram reći da sam izuzetno dirnut njihovom brigom, osobnim pristupom, ljubavlju. Jako vjerujem našim liječnicima. Molim Boga za njih, a i vi kad molite za mene molite i za njih da im Bog da svjetlo, pomoć u radu, snagu (a možda i čvršću vjeru!).

>> Nakon vijesti o fra Zvjezdanu Facebook preplavile poruke podrške

Internetom, osobito na Facebooku lutaju svemoguće izjave. Zadnja je da sam čudesno ozdravio. To nije iz mog izvora. Ja vjerujem. Ja se osjećam prilično dobro, ali fizički malo umorno jer sam oslabio 12 kg. I držim Isusa za ruku (pazite, ne doslovno fizički nego srcem!). Ali želim da liječnici potvrde moje ozdravljenje i znam da je onda to čudo Božje ljubavi. Prema tome 'stanovite glasine' da sam se rušio, da sam padao, da sam operiran, da sam ozdravio nisu od mene niti odgovaraju istini: ne volim da netko ni u ime svoje neke karizme spoznaje širi to kao od Duha Svetoga.

A nešto najljepše u mojoj priči ste mnogi od vas: dobivam tisuće poruka po svim elektroničkim pomagalima da se mole za mene; dobivam divne kratke i dulje molitve; dobivam izjave ljubavi i ohrabrenja. Svijet je pun ljubavi i ta spoznaja me grije i osjećam silnu zahvalnost za sve vas. Nemoguće je ne biti zdrav i veseo, zahvalan i pun nade pored svih vas. Vi ste moja logistika pred Bogom. Hvala vam. Zato sam odlučio nastaviti redovito raditi na Taboru s duhovnim obnovama jer to mi je najbolja terapija. Dođite! U ovom biltenu imate programe do Velike Gospe i malo dalje. Volim vas i blagoslivljam.

fra Zvjezdan Tabor, svibanj 2013.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene