Nova gradska atrakcija Pule bit će svjetleće dizalice.


Pula ima novu gradsku atrakciju - svjetleće dizalice. Ministarstvo turizma odabralo je 85 razvojnih projekata koje će sufinancirati s osam milijuna kuna iz ovogodišnjeg programa poticanja inovacija u turizmu 'Inovativni turizam 2013'.

>> Po petu godinu se obilježava Dan kravate u Hrvatskoj

Vezani članci Sklat sivac - 3 Što se to zaplelo u mrežu? Ribari slučajno ulovili morskog psa kakvih je samo 10-ak u Jadranu. Priča ima sretan kraj Brodogradilište Uljanik (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Grad Pula: Prostorni planovi za područje Uljanika predviđaju namjenu brodogradilišne luke

Među njima je najbolje ocijenjen onaj pulske Turističke zajednice kojoj je pripao i najviši iznos od 300.000 kuna s koliko je Ministarstvo odlučilo sufinancirati projekt 'Svjetleći divovi'.

Riječ je o tehnološki zahtjevnim reflektorima koji će se postaviti na 100-metarske dizalice i moći će se programirati da mijenjaju boje, primjerice za obilježavanje Dana Grada Pule ili nekog državnog praznika.

Nakon večerasnjeg zalaska sunca na jednoj od dizalica počelo je postavljanje i isprobavanje svjetlosnih efekata. (Pixsell)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook