Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrlo opasan znak

FOTO: Umalo poginuo zbog krivog prometnog znaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam još jednu u nizu bizarnih priča s hrvatskih prometnica, a ova je umalo završila tragično za 25-godišnjeg mladića iz Požege, koje je zbog krivo postavljenog prometnog znaka, kako tvrdi njegov prijatelj, umalo izgubio glavu.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća, motociklist sletio s ceste - 6 Traje očevid FOTO Prometna nesreća u centru Zagreba, motocikl završio na nogostupu Ilustracija Očevid u tijeku U blizini Bjelovara dogodila se prometna nesreća: Stradao je motociklist

Njegov prijatelj i čitatelj našeg portala (podaci poznati redakciji) mailom nam je poslao ovu pomalo nevjerojatnu fotografiju, na kojoj je vidljiv prometni znak upozorenja, koji umjesto da pokazuje oštar lijevi, upućuje na oštar desni zavoj. Spomenuti nastradali mladić, u subotu 15. kolovoza, oko 19.50 sati, baš je u tom 'nepostojećem' zavoju, kako tvrdi njegov prijatelj, vozeći motor marke Honda doživio tešku prometnu nesreću na cesti između Požege i Kapele, u kojoj je slomio tri kralješka i razrezao vrat.

Vozio u večernjim satima

U bolnicu je prevezen u komi, no njegov prijatelj rekao nam je u telefonskom razgovoru kako su liječnici uspjeli sanirati njegove ozljede i da neće ostati invalid, no dodaje kako će njegov oporavak trajati bar godinu dana, što je, kako ističe, vrlo loše jer mu je ozlijeđeni prijatelj poduzetnik u velikom kreditu. 'Nije niti kočio, jer je vozio u večernjim satima i oslanjao se na znakove pored ceste. Pokušao je u brzini prebaciti težinu na drugu stranu, no nije mogao i samo je prošao ravno', rekao nam je prijatelj unesrećenog. Pogrešan znak, kaže, uočio je kada je išao na mjesto nesreće kako bi pokupio ostatke motocikla. Objavljenu fotografiju, kaže, snimili su njegovi roditelji.

Odgovorni na godišnjem odmoru

Policijsko izvješće kao uzrok prometne nesreće navodi prekomjernu brzinu vožnje, za što je po zakonu kriv sam vozač, no pogrešno, iznimno opasno postavljeni u izvješću na stranicana PU požeško-slavonske nije naveden. U PU požeško-slavonskoj rekli su nam kako je za prometne znakove na županijskim cestama zadužena Županijska uprava za ceste. Kad smo pokušali doći do odgovornih u Županijskoj upravi za ceste, djelatnica koja nam se javila na poziv rekla nam je da je sama i kako su svi odgovorni na godišnjem odmoru te se vraćaju u ponedjeljak. Druga strana priče i objašnjenje morat će pričekati do tada. U međuvremenu, prepuštamo vama da prosudite što je mogao biti uzrok umalo kobne nesreće - znak ili isključivo vozač, koji je tom dionicom prolazio u večernjim satima.

Viđate li i vi krivo postavljene znakove?

  • Da, ponekad
  • Ne, nikad ih nisam vidio/la
  • Ne znam, nisam obraćao/la pažnju na to

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene