Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi u muzej

FOTO Titova bista odvezena iz Ureda Predsjednice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Titova bista putuje u Muzeje Hrvatskog zagorja.

U Uredu Predsjednice Republike Hrvatske obavljena je primopredaja umjetničkih djela i ostalih artefakata zaostavštine Josipa i Jovanke Broz iz nekadašnje Vile Zagorje, priopćeno je iz Ureda Predsjednice.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Kolinda Grabar-Kitarović nepoznata lokacija Grabar-Kitarović podnijela zahtjev za uredom: Još ne znamo koliko ćemo to plaćati

Sukladno odluci Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović navedena će djela biti predana na korištenje Muzejima Hrvatskog zagorja.

'Tito i Tuđman su najbolje što su Hrvati imali u datim razdobljima'

Grabar Kitarović iz Njemačke: 'Tito je bio diktator'

Stručno preuzimanje obavili su mr. Vlasta Krklec, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, kustosica Tanja Brlek, v.d. voditeljica Muzeja Staro Selo Kumrovec i muzejski savjetnik Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu g. Davorin Vujčić.

Među više od stotinu djela, uz Augustinčićevo poprsje Josipa Broza i još jedno gipsano, dva su portreta, ulja na platnu Marina Tartaglie i Omera Mujadžića.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene