Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Surova realnost

FOTO Studenti apeliraju: Molimo vas, pokažite uvjete u kojima živimo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U redakciju nam je stiglo pismo studentice koja nam je opisala u kakvim uvjetima žive ona i njezini kolege. Pogledajte njezine fotografije!

Primijetivši da u zadnjih mjesec dana postoji povećan interes za studente i studentski život, javila nam se čitateljica, koja nam je odlučila pružiti detaljniji uvid u grozno stanje i uvjete za život u studentskim domovima u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Dom Klasje slučaj koji je šokirao hrvatsku Djelatnica koja je zlostavljala djecu u osječkom domu dobila otkaz Tomislav Ramljak Obvezna supervizija Ravnatelj Centra za nestalu djecu i zlostavljanu djecu o slučaju u osječkom domu: "To treba gledati kao incident"

Ukoliko i vi imate slične priče pošalji te nam fotografije ili videa s informacijama na moj.report@novatv.hr.

Prvo daje uvid u ne tako krasnu sliku stanja u SD Stjepan Radić, popularnoj 'Savi'. 'Posjetite li te stare paviljone pronaći ćete sanitarne čvorove na katu, od kojih mnogi nemaju vrata na tuševima pa u tijeku tuširanja jedne djevojke uleti manijak, koji vreba studentice i pokuša je silovati (prisjetite se pokušaja silovanja kod savskog mosta prije par mjeseci!), zatim blago rečeno užasne uvjete u kojima bi netko trebao obavljati osnovnu higijenu (počevši od vlage, zidova koji otpadaju, začepljenja wc školjki te kapanja mokraće s kata iznad, ili čak mutiranih vrsta gmizavaca koji su pronašli svoje mjesto stanovanja). Je li to zaista humanost ovoga grada i studentskih domova u Zagrebu koji obrazuju veliku većinu mladih ljudi koji će sutra postati budućnost države?', pita se ova studentica.

>> Pismo ljutite studentice: To divljačko, alkoholizirano, asocijalno ponašanje…

Posebno ju je zgrozilo stanje koje je zatekla u SD Lašćina, za koji kaže sljedeće.'Nigdje, ali baš nigdje na webu nije moguće pronaći fotografije ovoga doma, pa, iako sam čula svakakve priče, pravi šok je uslijedio kada sam ušla u taj dom', piše studentica Hrvatskih studija.

Riječi, kaže, nisu dovoljne za opisati sav užas, koji je zatekla. 'Madraci su stari nekoliko desetaka godina i mislim da bismo, kad bismo ih rasporili, našli larve unutra!', zgrožena je.

'Kad sam došla na Lašćinu, čekala sam na porti, a ispred mene je bila jedna djevojka. Prijavljivala je puknuće cijevi te da voda sadrži pijesak i žuta je, a tople vode uopće nema. Na to joj je on odgovorio 'Ja ću to zapisat', pa kad se popravi - popravi. Za nekih mjesec dana.' Mjesec dana?? Gdje bi se studenti trebali tuširati? Ići kod prijatelja?', piše.

Zgrožena je ova studentica i stanjem u sobama. Kaže da su sobe neadekvatno namještene, odišu vlagom, zidovi otpadaju, a neke su sobe umjesto dvokrevetnih, pretvorene u trokrevetne, a u sobama u kojima je inicijalno trebao biti samo jedan krevet, stavljen je još jedan, pa u malom prostoru tako živi dvoje ljudi.

'Ovaj moj mail je samo poticaj vama, da uđete dublje u temu, da napišete dobar i kvalitetan članak pomoću informacija i fotografija, koje sam vam poslala. Od srca vas molim da se posvetite ovoj temi, smatram da su svi oni koji žive u takvim uvjetima minimalno zaslužili da im pomognete svojim člankom i objavom. Stojim vam na raspolaganju za sve dodatne informacije', zaključuje svoje pismo ova studentica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene