Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragičan događaj u Americi

FOTO Ovo su VATROGASCI koji su izgubili život u velikom požaru u Arizoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odana je počast 19 vatrogasaca koji su svoj život izgubili gaseći požar u američkoj saveznoj državi Arizoni.

Čitava Arizona odaje počast vatrogascima koji su poginuli u borbi s požarom. Objavljena su imena svih 19 vatrogasaca - Eric Marsh, Anthony Rose, Kevin Woyjeck, Chris MacKenzie, Scott Norris, Clayton Whitted, Travis Turbyfill, Jesse Steed, Robert Caldwell, Dustin Deford, Sean Misner, Scott Misner, Garret Zuppiger, Travis Carter, Wade Parker, Joe Thurston, John Percin, William Warneke i Grant McKee, objavio je Daily News.

Pročitajte i ovo Bolnica - 3 SUMNJIVA SMRT ''Bile su zdrave i sretne'': Sestre otišle umrijeti u Švicarsku, obitelj u šoku Nekontrolirana rotacija prilikom spašavanja helikopterom (Foto: Dnevnik.hr) morali joj dati lijekove Ovo je snimka dana: Helikopterom htjeli spasiti 75-godišnju planinarku pa jadnicu brutalno izvrtili k'o na ringišpilu

U znak žalosti, do kraja sezone bejzbolški tim Arizone 'The Arizona Diamondbacks' na svojim će uniformama nositi crne trake.

>> SAD: 19 vatrogasaca poginulo u požaru u Arizoni

Vatrogasci su poginuli u nedjelju pokušavajući obuzdati požar na brdu Yarnell, oko 180 kilometara sjeverozapadno od Phoenixa.

Kako piše Daily News, jedini član tima koji je preživio ovaj strašan događaj, je vatrogasac koji je poslan da premjesti vozilo kada je vjetar promijenio smjer. 

Guvernerka Arizone Jan Brewer rekla je da je dan na koji su poginuli vatrogasci 'najmračniji dan koji pamti njihova zajednica'.

U gradiću Yarnellu izgorjelo je oko 250 kuća, što je 50 posto stambenih jedinica u mjestu. Na tom području još uvijek bukti požar, a tamošnjim vatrogascima u pomoć dolaze kolege i iz drugih saveznih država.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene