Na splitskim Prokurativama danas je u tradicionalnoj manifestaciji „Splitu s ljubavlju“, koja se organizira devetu godinu na Badnjak, podijeljeno 5000 porcija bakalara.


Bakalar su mnoštvu okupljenih Splićana dijelili i gradonačelnik Ivo Baldasar, splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar te gradski i županijski vijećnici.

Vezani članci Ivo Baldasar (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Omogućili korištenje rezerviranog parkinga bez naknade? Podignuta optužnica protiv Baldasara i još sedam osoba Salma Hayek i Owen Wilson u konobi Fetivi (Foto: Instagram) Salma Hayek i Owen Wilson omastili brk u poznatoj splitskoj konobi, vlasnici se pohvalili fotkom

Gradonačelnik Baldasar primijetio je da je ove godine na bakalar došlo mnogo starijih građana te da je to znak kako u društvu, kako je rekao, "nešto ne štima". Župan Ževrnja rekao je da je dolazak mnogobrojnih građana pokazatelj da se gospodarska kriza u Hrvatskoj dodatno produbila.

Božićna čestitka kardinala Bozanića: Bog je uvijek u središtu svih odnosa zasnovanih na ljubavi

U kratkom govoru gradonačelnik Baldasar i župan Ževrnja čestitali su nazočnima Božić i zaželjeli svako dobro u novoj godini.

Tradicionalnu manifestaciju „Splitu s ljubavlju“ zajedno financiraju grad i županija. Ove je godine, rekli su kuhari, potrošeno 220 kilograma bakalara i 700 kilograma krumpira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook