Prvi ovogodišnji snijeg izazvao je kaos u prometu.


Fotografije prizora i eventualnih poteškoća koje snijeg zadaje u vašem kraju, možete poslati na moj.report@novatv.hr.

Na Ribnjaku u Zagrebu, uslijed pada stabla na cestu u petak navečer, došlo je do lomljenja kablova ZET-a te do zastoja i obustave tramvajskog i cestovnog prometa u oba smjera, izvijestila je PU zagrebačka.

Vezani članci Radovi na cesti, ilustracija Vozači oprez: Radovi na A4, a zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali nova regulacija Zvjezdana Horvat iz HAK-a Uoči još jednog udarnog turističkog vikenda HAK upozorava i savjetuje kako da se pripremite za put: "More neće pobjeći..."

Na autocesti A1 između Karlovca i čvora Novigrad oko podneva u petak dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Policija kod naplatnih kućica u Karlovcu isključuje kamione koji idu prema Lici, dok ralice redovito čiste snijeg.

Zbog obilnog snijega i zapuha za promet je zatvorena Sljemenska cesta, a na ulazu u Park prirode Medvednica srušena su tri stabla.

Vozite oprezno: Prve nesreće zbog snijega, kolnici mokri i skliski

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj zaobilaznici između čvora Buzin i Kosnica, obustavljen je promet u smjeru istoka, javila je policija. Čitatelj nam je javio da je teretni kamion uslijed proklizavanja blokirao obje trake prometnice u smjeru istoka.

HAK prognozira da će jak vjetar, povremeno s olujnim i orkanskim udarima, na sjevernom Jadranu, te dijelu Gorskog kotara, kao i snijeg uz moguću poledicu (zbog niskih temperatura, posebice na mostovima i vijaduktima) u većem dijelu zemlje, narednih dana obilježiti prohodnost i vožnju po našim cestama. Hrvatski autoklub, stoga, upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanja u krajeve gdje je visok snježni pokrivač.

HAK upozorava da je u Hrvatskoj zimska oprema obavezna od 15. studenog do 15. travnja U tom vremenskom periodu vozila moraju biti opremljena sa četiri zimske gume ili četiri ljetne gume s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače na zimskim dionicama javnih cesta.

Treba voziti opreznije, povećati sigurnosnu udaljenost među vozilima, izbjegavati nagla kočenja ili ubrzavanje, a posebice pretjecanja. Kočiti valja što manjom silom kočenja i postepeno, kako bi spriječili proklizavanje kotača. Ne smije se raditi nagle pokrete (trzaje) upravljačem, jer može doći do zanošenja vozila.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook