Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagibni vlak nakon tragedije

FOTO: Fotografije svjedoče o drami koja se odvijala u vlaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet dana nakon što je nagibni vlak u Rudinama iskočio iz tračnica, kada je smrtno stradalo šestero, a ozlijeđeno 55 osoba, objavljene su potresne fotografije unutrašnjosti vlaka smrti.

Užas kojeg prenose fotografije unutrašnjosti nagibnog vlaka svjedoče o drami koja se unutra odvijala. U spomen stradalim u ponedjeljak je u Hrvatskoj bio  dan žalosti i zastave su spuštene na pola koplja.

Pročitajte i ovo Prijava DORH-u zbog vlaka - 4 Poslana prijava DORH-u Adventski vlak koji nije vozio uznemirio duhove: "Sve je zamaskirano u proračunu" Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat

>> Za posao koji je izazvao tragediju uzeli milijun!

>> Strojovođa vlaka psihički slomljen

Intenzivna policijska istraga pokušava dokučiti što se točno dogodilo toga dana i tko je odgovaran za tragediju koja će se dugo pamtiti. Uhićeno je petero osumnjičenih odgovornih za tragediju. Svi su pred splitskim istražnim sucem iznijeli svoju obranu, a sada se čeka državno odvjetništvo koje je u slijedećih 48 sati dužno podnijeti istražni zahtjev. Prema neslužbenim informacijama među uhićenima su i Ivica Medak, direktor Sektora ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi te Ivan Tomašković direktor tvrtke Intrade. Riječ je o tvrki  koja je odgovorna za uvoz i  nanošenje retardanta na tračnice, protupožarne tekućine koja je prema dosadašnjem tijeku istrage navjerojatnije uzrokovala nesreću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene