Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slomili ga prizori tragedije

Strojovođa vlaka psihički slomljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U teškom rastrojstvu zbog pretrpljenog šoka, ali znatno boljeg fizičkog stanja iz splitskog KBC-a u utorak je na kućnu njegu otpušten Josip Palinić, strojovođa nagibnog vlaka čijih je šest putnika smrtno stradalo a više od pedeset ozlijeđeno

Strojovođu koji je u stravičnoj željezničkoj nesreći zadobio trzajnu ozljedu vrata slomila je psihička bol. Njega i sedam ozlijeđenih iz nesreće koji se oporavljaju u KBC-u Split posjetio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić sa pratnjom. Paliniću je nadbiskup darovao krunicu koju je odmah stavio preko šancova ovratnika.

Pročitajte i ovo Tvrtka Enna Transport Sudar kod Novske Tvrtka demantirala optužbe Sindikata o strojovođi teretnog vlaka: "Signalizacija je bila u redu. Zvao je prometnika, ali ga nije mogao dobiti" Slika nije dostupna Uzrok nesreće ljudski faktor 'Uzrok je ljudski faktor, ali moguća je i sabotaža'

>> Posao koji je uzrokovao tragediju naplatili gotovo milijun kuna!

Ničega se ne sjeća, ne zna kako se nesreća dogodila, ne zna ni kako se našao izvan vlaka, u šoku je, povjerila je novinarima Mirjana Palinić nakon što je u subotu u bolnici posjetila supruga Joška.

Supruga Mirjana, s kojm Joško ima troje djece, dvije djevojčice od 4,5 i 7 godina i desetogodišnjeg sina, pohitala je na Hitnu pomoć čim je od Joškova šefa čula za nesreću. Od vatrogasaca je saznala da je suprug lakše ozlijeđen.

>> FOTO: Posljednji ispraćaj Petre Radić i Domagoja Alvira

U Klinici za kirurgiju Splitskog KBC-a rekli su kako očekuju Joškov brz oporavak, no da se sada najviše boje za njegovo psihičko stanje jer se ovdje radi o velikoj rastrojenosti. Palinić je prošao psihijatrijsku obradu i liječnici pod čijim će nadzorom i dalje biti, očekuju da bi mu kućna njega mogla pomoći.

Kakvu kaznu zaslužuju odgovorni za nesreću?

  • Doživotnu kaznu zatvora
  • Godinu dana zatvora
  • Do deset godina zatvora
  • Ne zaslužuju zatvor
  • Ne znam

Ukupno glasova:


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene