Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovrhu pokrenula i Podravka

Fima na koljenima zbog milijunskih ovrha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska Fima grupa, nekadašnje financijsko ulagačko carstvo, nalazi se na koljenima zbog pokretanja milijunskih ovrha.

Jednu od ovrha je pokrenula Podravka zbog mjenice na 102 milijuna koju je umjesto Fime platila Erste factoringu, kao i zbog neplaćenog kredita od 80 milijuna kuna. Oba su aranžmana povezana s financiranjem operacije Spice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi Izbori samo što nisu, a Hrvatska stranka reda mora u stečaj Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika

Ovrhu je pokrenula i osiguravateljska kuća Croatia Loyd i to na iznos duga od 45 milijuna kuna. Vrijednost portfelja u vlasništvu varaždinske financijske grupacije procjenjivana je na 500 milijuna kuna, a onda ju je prošle godine Miroslav Kutle podijelio na Pluris, Stog, Weissbarth i partnere te Fimu Alfa.

Podravkine dionice na Malti, trenutno vrijedne oko 200 milijuna kuna, među vrednijim su Fiminim 'paketima', prenosi Večernji list. Završe li Fimine sljednice u stečaju, dionice bi mogle pripasti nekom od ovršitelja. U lov na Podravkine dionice se uključio i srpski tajkun Ranko Milinović, koji bi navodno trebao isplatiti Miroslava Kutlea. Kutle bi pretrpio najveću štetu ako bi došlo do propasti ove grupacije. Sve se više nagađa i da je novac, kojim raspolaže srpski tajkun sa slovenskim državljanstvom, zapravo novac izvučen iz Podravke u operaciji Spice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene