O filmskoj pljački zlatarnice u Splitu priča cijela Hrvatska. Ukradeno je oko 7 kilograma zlata vrijednog najmanje dva milijuna kuna, kažu u zlatarnici. Vlasnik moli građane za pomoć u pronalasku lopova. Spremni su dati i nagradu.

Galerija


Pljačkaši su najprije digli metalna rolo vrata i razbili druga staklena. Trojica maskiranih i dobro pripremljenih lopova grabili su zlato i trpali ga u velike kutije. Nosili su rukavice. Filmska pljačka zlatarnice u Splitu trajala je manje od dvije minute.

Vezani članci Konferencija za medije ispred KBC-a Split Liječnici KBC-a Split o slučaju preminule maturantice: "Vjerojatno je do smrti došlo zbog kroničnih bolesti uz COVID" Darko Božinović Božinović nakon trostrukog ubojstva: "Split je siguran grad. Policiji je lakše raditi kada druga strana surađuje"

"Netko je digao roletu daljinskim, kao da ima naš daljinski. Ušli su, dalje je bilo razbijanje, pokupili su sve za minutu i pol", rekao je vlasnik zlatarnice Ivan Đonlić.

"Alarm je uredno zvonio kako je i trebao zvoniti. Presječen je signal rolo vrata dok je zatvaran, vjerojatno je odnekud ukraden", napominje sin vlasnika zlatarnice Josip Đonlić.

Ukradeno je, kažu, oko sedam kilograma zlata.

"To je sve prošlo kroz moje ruke. Svoj nakit poznajem, a mogu sugerirati kolegama zlatarima ako nešto naiđe sumnjivo da obavijeste mene ili policiju. Oni to ne mogu ni prodati tako jednostavno. Možda u susjednoj državi", kaže vlasnik zlatarnice.

"Šteta je ogromna, odnijeli su skoro sve. Prema nekim procjenama otprilike dva milijuna kuna robe. Nismo osigurani, trošak je kompletno naš, shrvani smo, ali idemo dalje", kaže Josip.

"Nismo osigurali zato što su premije nenormalno velike. Premije su velike zbog tog iznosa, plus zlatarija. Ne možemo si takve stvari priuštiti", ističe vlasnik zlatarnice.

Tko bi ovo mogao učiniti, kažu, ne znaju. "Nekakve sumnje se jesu pojavljivale i tragova ima. Ništa nije sigurno. Policija radi svoj dio posla, rekli su nam da se trude, da će dati sve od sebe da pronađu krivce jer savršeni zločin ne postoji", ističe Josip Đonlić.

A policija će učiniti sve da razriješi slučaj. "Osim klasičnih kolega kriminalističke policije, uvijek se još dodatno pozovu kolege iz centra za Krim vještačenja, zbog potrebnih vještačenja, pronalaženja određenih tragova", napominje glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

"Nije problem dati nagradu, ne možemo veliku jer imamo sada veliku štetu, ali ako netko može pomoći zašto ne. Nismo o tome razmišljali, ali ako bi netko pomogao naravno da bismo ga nagradili", kaže vlasnik zlatarnice Ivan Đonlić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr