Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi uvjet za ulazak u EU

Od 2021. godine: Građani BiH i Srbije morat će prije ulaska u Hrvatsku vaditi vize

Granični prijelaz (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Granični prijelaz (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Granični prijelaz (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Granični prijelaz (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Granični prijelaz (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Granični prijelaz (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vjekoslav Đaić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Kad susjedi iz Bosne i Hercegovine ili Srbije ubuduće budu ulazili u Hrvatsku, morat će imati dopuštenje za boravak. Tu svojevrsna vizu Europska uvodi 2021., a jedan je od ciljeva smanjenje broja ilegalnih ulazaka.

Za ulazak u Hrvatsku građani stranih zemalja uskoro će morati imati vizu. Radi se o posebnoj vrsti odobrenja i boravka u prostoru šengena, a morat će ga imati i stanovnici raznih zemalja, od BiH i Srbije do SAD-a, Kanade i Australije.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nesretna zaposlenica SRETAN VAM PRAZNIK RADA I prema ovoj smo ljestvici na dnu: Pogledajte koliko po satu zarađuju Hrvati, a koliko ostali građani EU-a

Dokument će vrijediti tri godine, a onaj tko ga traži morat će platiti sedam eura, kolika je cijena vize i putovnice koja vrijedi najmanje tri mjeseca od dana planiranog ulaska u EU.

Za dobivanje odobrenja bit će potrebno desetak minuta i neće biti potrebno igdje ići. To će se moći napraviti od kuće, preko interneta.

Potrebno je popuniti obrazac i odgovoriti na osobna i sigurnosna pitanja poput veza s terorističkim organizacijama, krijumčarenja ljudi i sl.

Jedan od razloga zbog kojih se Unija odlučila na ovakav oblik viza jest sigurnost. Cilj je omogućiti prevenciju protuzakonitih ulazaka, ali i, kako kažu u Uniji, ojačati borbu protiv terorizma i kriminala.

Ova pravila za sve, pa i susjede iz BiH i Srbije, na snagu stupaju 2021. godine.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene