Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Španjolsko predsjedništvo

EU zadovoljan summitom na Brdu kod Kranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolsko predsjedništvo EU-a smatra da je regionalna konferencija održana u prošlu subotu na Brdu kod Kranja bila vrlo korisna te niječe da je ikome sugeriralo da na njoj ne sudjeluje, izjavio je u utorak španjolski državni tajnik Angel Lossada.

Španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos nije sudjelovao na toj konferenciji, na kojoj su se okupili čelnici svih zemalja regije osim Srbije. 'Španjolska nije ni podržavala ni savjetovala nijednu zemlju u tome hoće li sudjelovati na sastanku na Brdu, a to se odnosi i na Srbiju', rekao je Lossada odgovarajući na upit novinara stoji li možda njegova zemlja iza izostanka srbijanskog predsjednika Borisa Tadića s te konferencije. 'Predsjedništvo EU-a ima vrlo pozitivnu sliku o sastanku na Brdu kod Kranja. To je nešto što pridonosi stabilnosti na Balkanu', dodao je Lossada, ističući da nedolazak ministra Moratinosa ne skriva nikakvu 'skrivenu političku poruku'.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, novinar Nove TV u slučaju Agrokor Premijer i ministri bez komentara o političkoj odgovornosti: "Ostaje vječno pitanje - jesu li ljudi koji su pisali zakon od toga zakona profitirali?" Slika nije dostupna Oštra kritika Economist: Srbija je regionalni nasilnik

Srbijanski predsjednik Tadić odbio je doći na konferenciju o europskoj budućnosti zapadnog Balkana, koju su zajedno organizirali Slovenija i Hrvatska, uz obrazloženje da ne želi sudjelovati u nečemu gdje je Kosovo predstavljeno kao neovisna država. Lossada je odbio reći ima li Španjolska neku formulu, koju nisu isprobali organizatori konferencije na Brdu, a koja bi osigurala dolazak predstavnika svih zemalja na konferenciju koju predsjedništvo EU-a organizira u svibnju ili lipnju u Sarajevu. 'Sada je prerano govoriti o formuli koja bi osigurala što šire sudjelovanje na toj konferenciji. Predsjedništvo EU-a radi na tome', rekao je Lossada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene