Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Afera kamioni, nakon bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića, mogla bi funkcije stajati i načelnika Glavnog stožera Josipa Lucića! Sve se, naime, glasnije govori da se i njemu zbog slučaja, zbog kojeg je Rončević već pod istragom Državnog odvjetništva, sprema smjena.


General Lucić i ministar obrane Branko Vukelić dan su proveli u Udbini na NATO-ovoj vježbi. Ispitali smo kako oni dišu oko smjene, promatrajući vojnu vježbu NATO-a zajedno po prvi, a možda i posljednji put. Iako su danas uhvaćeni u ugodnom razgovoru navodno je situacija mnogo drukčija. Već duže vrijeme priča se da ministar i predsjednik Mesić nisu zadovoljni Lucićevim radom. Kako zbog afere Kamioni, tako iz zbog potreba NATO-a. Na njegovu bi poziciju navodno trebao operativniji i školovaniji časnik.

Vezani članci Borbeno vozilo Bradley Amerikanci dali zeleno svjetlo: 76 američkih oklopnih vozila Bradley stiže u Hrvatsku Slika nije dostupna Predsjednik Mesić oprostio se s MORH-om

'O tome odlučuje predsjednik države, ali ako netko odlično radi, onda ne bi ja govorio o smjenjivanju', rekao nam je ministar Vukelić. No dok glavni akteri cijelu priču demantiraju, u javnost cure informacije kako konzultacije premijerke Kosor i predsjednika Mesića o imenovanju novog načelnika Glavnog stožera počinju već ovih dana. 'To je na nivou odluka predsjednika i premijerke. Ja svoje radim profesionalno 19 godina, a posebno sam ponosan na posljednjih 6', istaknuo je sam Lucić. Hoće li odletjeti ili ne Lucić bi mogao znati i prije no što američki Herculesi napuste Hrvatski zračni prostor.