Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vukelić bez komentara

'Eksplozije' u MORH-u: Slijedili li smjena Lucića?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afera kamioni, nakon bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića, mogla bi funkcije stajati i načelnika Glavnog stožera Josipa Lucića! Sve se, naime, glasnije govori da se i njemu zbog slučaja, zbog kojeg je Rončević već pod istragom Državnog odvjetništva, sprema smjena.

General Lucić i ministar obrane Branko Vukelić dan su proveli u Udbini na NATO-ovoj vježbi. Ispitali smo kako oni dišu oko smjene, promatrajući vojnu vježbu NATO-a zajedno po prvi, a možda i posljednji put. Iako su danas uhvaćeni u ugodnom razgovoru navodno je situacija mnogo drukčija. Već duže vrijeme priča se da ministar i predsjednik Mesić nisu zadovoljni Lucićevim radom. Kako zbog afere Kamioni, tako iz zbog potreba NATO-a. Na njegovu bi poziciju navodno trebao operativniji i školovaniji časnik.

Pročitajte i ovo Donald Trump o NATO-u Politika izolacionizma Trump spreman europske države pustiti niz vodu: "Nas i problem dijeli jedan veliki lijepi ocean" Slika nije dostupna Prošli razdoblje transformacije Predsjednik Mesić oprostio se s MORH-om

'O tome odlučuje predsjednik države, ali ako netko odlično radi, onda ne bi ja govorio o smjenjivanju', rekao nam je ministar Vukelić. No dok glavni akteri cijelu priču demantiraju, u javnost cure informacije kako konzultacije premijerke Kosor i predsjednika Mesića o imenovanju novog načelnika Glavnog stožera počinju već ovih dana. 'To je na nivou odluka predsjednika i premijerke. Ja svoje radim profesionalno 19 godina, a posebno sam ponosan na posljednjih 6', istaknuo je sam Lucić. Hoće li odletjeti ili ne Lucić bi mogao znati i prije no što američki Herculesi napuste Hrvatski zračni prostor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene