Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novartis i GlaxoSmithKline

EK odobrila dva cjepiva protiv svinjske gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija odobrila je u utorak prodaju dvaju cjepiva protiv gripe H1N1, tzv. svinjske gripe, švicarskog proizvođača Novartis i britanskog GlaxoSmithKline (GSK).

Komisija je prihvatila preporuku Europske agencije za lijekove (EMEA), koja je prošli tjedan preporučila da se cjepiva tih dvaju proizvođača mogu davati u dva navrata u roku od tri tjedna odraslima i djeci starijoj od šest mjeseci te trudnicama. Riječ je o cjepivima Focetria (Novartis) i Pandemrix ((GlaxoSmithKline). Cjepivo je odobreno za uporabu u svim zemljama članicama EU-a te članicama Europskog ekonomskog prostora (EEA) Islandu, Norveškoj i Liechtensteinu.

Pročitajte i ovo Bolnica - 2 Jedna osoba umrla Samo u jednoj županiji ove sezone više od tisuću oboljelih: "Govorili smo i prije COVID-a da je bolest ozbiljna" Ursula von der Leyen Pod povećalom Pučka pravobraniteljica: ''Tajnovitost potiče sumnje. Moramo čuti o čemu su pričali von der Leyen i šef Pfizera''

'Vrlo sam zadovoljan što je Komisija u najkraćem mogućem roku mogla donijeti odluku', izjavio je povjerenik Europske komisije za industriju i poduzetništvo Guenter Verheugen. Sigurnost tih cjepiva potvrdila su osim EMEA-e i Svjetska zdravstvena organizacija i američka regulatorna tijela. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene