Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Barbarigi kraj Pule zahvaljujući pribranosti dvojice plivača, spašen je 64-godišnji turist iz Slovenije. Reagirali su u posljednji tren i utopljenika izvukli na sigurno. Sa spašenim gostom razgovarala je naša ekipa.


Slovenac Franc Eržen, od petka može slaviti dva rođendana. Iznenadni pad šećera u krvi za vrijeme plivanja, gotovo ga je stajao života. Ljeto u Barbarigi pamtit će zauvijek.

Vezani članci Olujno jugo dizalo je velike valove tijekom vikenda Tragedija na Krku: Utopila se dok je pokušavala iz uzburkanog mora spasiti unuka i supruga Intervencija DVD Bedekovčina Tragedija u Bedekovčini: Dvojica mladića koje su vatrogasci izvukli iz jezera preminuli u bolnici

'Osjećam se sad dobro. Onda se zahvaljujem svim vašima, spasiocima i tako da sam prošao dobro skroz', rekao nam je Franc Eržen. Sve zahvaljujući Krešimiru i Davoru, koji su instinktivno reagirali i ostali prisebni.

'Svim mukama, mrtvo tijelo u moru, počeo sam dovlačit van. Nitko da pomogne, toliko kupača, toliko svih oko nas, nitko da priskoči u pomoć', rekao je Krešimir Žeželić koji je spasio slovenskog turista. Ipak, u plićak je utrčao Davor. Davor Stanić iz Buzeta je rekao da je Eržen je bio jako plav, bez ikakvih znakova života te mu je počela ići voda na usta i na nos.

Hitna pomoć je pohvalila dečke

Iako nije obučen za reanimaciju, Davor nije oklijevao. 'Onda sam stao iza njega, podignuo sam ga i počeo sam ga jako pritiskat tu u području prsnog koša i pluća da mu istjeram vodu van', kaže Davor Stanić. Hitna pomoć je pohvalila dečke, jer su sve izveli poput profesionalaca.

'Kad smo izvadili protezu van i izbacili jezik, i bacili ga na lijevi bok, puno je lakše disao i dolazio sebi. Onda je taj gospodin Nijemac, da ga tako nazovem došao ovdje i napravio stvar pod navodnicima', ispričao je Žeželić.

Tajanstvenog su Nijemca neki mediji predstavili kao heroja ove priče, no u pitanju je krivi heroj i jedna posve druga priča. 'Ovo kako je interpretirano u medijima, to je jedna poluinformacija', upozorio je Davor.No, poanta naše priče je da su dvoje ljudi sada veliki prijatelji, a jedan je život spašen. Kad izađe iz bolnice, Franc je obećao dečkima druženje uz pivu. Pa, živjeli.