Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paraliza donjeg dijela tijela

Dvoje umrlo od cjepiva za svinjsku gripu, oboljeli najavili tužbe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje ljudi umrlo je, a troje oboljelo od Guillain-Barreovog sindroma, nakon što su cijepljeni protiv svinjske gripe prije tri godine.

Paraliza donjeg dijela tijela javila se tri tjedna nakon cijepljenja. Oboljeli najavljuju tužbe. Imunološki zavod, koji je cjepivo distribuirao u Hrvatskoj, tvrdi da je cjepivo besprijekorno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sprječavanje zaraze Novo upozorenje zdravstvene organizacije: Četiri cjepiva koja trebate primiti ove godine Slika nije dostupna Svjedočenje bivšeg predsjednika NO-a Turek o Imunološkom: Sladoljev je bio instrumentaliziran i izmišljao je nepravilnosti

'Onaj tko je nabavio to cjepivo, tko proizvodi to cjepivo, ja bi njega tužio i okrivio', kazao je Gušte Juričev, oboljeli od GBS sindroma.

>> Istraživanje: Svinjska gripa odnijela 15 puta više života nego se mislilo

'Smatram da je tužba vrlo teško dokaziva, naime tužitelj mora dokazati svoje navode. Mi kao Imunološki zavod nismo radosni što ćemo biti tužena strana, ali ćemo se braniti na sudu', kazao je Davorin Gajnik, direktor Imunološkog zavoda.

'Liječnici koji su izrazili sumnju da se radi o povezanosti sa samim cjepivom, nažalost to kažu u četiri oka. Ne znam iz kojeg razloga s tom dijagnozom ne idu prema Hrvatskoj agenciji za lijekove', kazao je Srećko Sladoljev, iz Imunološkog zavoda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene