Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

DVIJE GODINE POSLIJE

Građani nezadovoljni: Milanovićeva Vlada dobila 'dvojku'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović i partneri na današnji dan su slavili. Kukuriku koalicija osvojila je apsoutnu većinu za vođenje zemlje 4 godine. Dnevnik Nove TV kao i nakon 6 mjeseci, godinu dana pa tako i nakon 2 godine od pobjede proveo je veliko istraživanje među građanima.

Prije točno dvije godine Kukuriku koalicija došla je na vlast. Tada su koalicijski partneri slavili do dugo u noć. Dvije godine poslije, čini se kako nemaju razloga za slavlje. Dnevnik Nove TV proveo je istraživanje o zadovoljstvu građana Vladom i trenutačnom situacijom u zemlji.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike"

MILANOVIĆ GORI OD JADRANKE KOSOR
Premijer Milanović uspio je postati za većinu građana i gori premijer od Jadranke Kosor, to misli njih 37 posto. I to je najveći skok u godinu i pol. Da je bolji, misli 32 posto građana, a da je podjednak, misli 26 psooo građana. Ne zna njih 5 posto.

VLADA – ISTA ILI BOLJA
Građani su kod ocjene ove Vlade u odnosu na prethodnu podijeljeni. Tako ih 35 posto misli kako je ona ista kao Vlada Jadranke Kosor, a da je bolja, misli 34 posto ispitanika. No da je lošija, misli 28 posto građana. Ne zna njih 3 posto.

>>SDP se oporavlja, HDZ najjači u proteklih 12 mjeseci!

MILANOVIĆEV TIM – PAO NA „DVOJKU“
Milanović i ministri su nakon dvije godine ocijenjeni DVOJKOM ili ocjenom 2,3. Još prije godinu dana imali su TROJKU, odnosno 2,5, a u lipnju prošle godine ili na 100 dana građani su ih ocjenjivali s 2,7.

VLADA ISPOD OČEKIVANJA
Vlada, kada se gleda u cijelosti, za većinu građana je ispod očekivanja, točnije za njih 69 posto. A da je u skladu s očekivanjima, misli njih 25 posto. A tek 3 posto ovu Vladu smatra odličnom ili iznad očekivanja. Ne zna njih 3 posto.

DVIJE GODINE POSLIJE – NEZADOVOLJSTVO
Nezadovoljstvo je i nakon dvije godine dominantno. U ovom trenutku 68 posto građana je nezadovoljno svime. A njih 26 posto je zadovoljno. Ne zna njih 6 posto.

VLADINE MJERE - SVE MANJE VJERE GRAĐANA
Vladinim mjerama za izlazak iz krize vjeruje sve manje građana. Naime njih 71 posto ne vjeruje im, a samo 22 posto građana vjeruje u mjere. Ne zna njih 7 posto. I prije godinu dana u mjere građani nisu vjerovali, ali u manjem broju ili njih 64 posto, a vjerovalo je 29 posto građana.

>>Vladi sve manja potpora, Zoranu Milanoviću rejting s 'opasnim indikatorima'

SDP I PARTNERI IPAK BOLJI OD HDZ-a I PARTNERA

No jedina utjeha Milanoviću i partnerima je da većina ili 34 posto građana misli da SDP i partneri prije mogu zemlju izvući iz krize od HDZ-a i partnera. Za oporbeni blok je pak 18 posto ispitanika. A za treću opciju je 32 posto. Ne zna njih 16 posto.

OPORAVAK – NE ZNA ILI NAKON 2018.
Većina građana, ako ih pitate kada će se vidjeti pozitivne mjere Vlade, ne zna, točnije njih 32 posto. 26 posto građana smatra kako će se rezultati mjera vidjeti nakon 2018. Od 2017. do 2018. očekuje ih 8 posto, a do 2016. njih 16 posto. U izbornoj 2015. pozitivne ekfekte rada Vlada očekuje 12 posto građana. Sljedeće godine pozitivne efekte očekuje 6 posto, a već ih vidi 2 posto građana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene