Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primjenjuje se na sve radnike

Dva sindikata u razminiranju potpisala novi kolektivni ugovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpisan je kolektivni ugovor za službenike i namještenike Hrvatskog centra za razminiranje kojim se smanjuju određena prava, odnosno, svode se na razinu kao i kod ostalih javnih službenika.

Od četiri sindikata koji djeluju u razminiranju, kolektivni ugovor su potpisala dva, no bez obzira na to, on će se primjenjivati na sve radnike.

>>
Pirotehničari prekinuli štrajk: Poslodavci im obećali veće plaće!

Ugovor na snagu stupa odmah. 'Sindikalna strana uvijek inzistira na postojećem stanju, kad vam s druge strane poslodavac predloži određena prava u pravcu smanjenja, onda sigurno da ne možete biti zadovoljni', kazao je Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika namještenika Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!"

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je kazao da je potrebno razumijevanje te da je u ovoj situacji bolje imati kolektivni ugovor nego biti bez njega.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene