Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpisan je kolektivni ugovor za službenike i namještenike Hrvatskog centra za razminiranje kojim se smanjuju određena prava, odnosno, svode se na razinu kao i kod ostalih javnih službenika.


Od četiri sindikata koji djeluju u razminiranju, kolektivni ugovor su potpisala dva, no bez obzira na to, on će se primjenjivati na sve radnike.

>>
Pirotehničari prekinuli štrajk: Poslodavci im obećali veće plaće!

Ugovor na snagu stupa odmah. 'Sindikalna strana uvijek inzistira na postojećem stanju, kad vam s druge strane poslodavac predloži određena prava u pravcu smanjenja, onda sigurno da ne možete biti zadovoljni', kazao je Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika namještenika Republike Hrvatske.

Vezani članci Peđa Grbin i Željko Kolar Poznati rezultati izbora, SDP će predsjednika dobiti 3. listopada: "Peđa Grbin i Željko Kolar idu u drugi krug" Kandidati za predsjednika SDP-a Prebrojano 82 posto glasova: Grbin i Kolar u drugi krug, neki već otkrili koga će podržati

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je kazao da je potrebno razumijevanje te da je u ovoj situacji bolje imati kolektivni ugovor nego biti bez njega.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook