Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dunav je u 24 sata narastao za 87 centimetara i tijekom dana se očekuje proglašenje redovnih mjera obrana od poplava.


Vodeni val je i dalje u tijeku, dolazi Dunavom iz Mađarske, Njemačke i Austrije zbog otapanja snijega i padalina. Maksimalni vodostaj Dunav kod Batine očekuje u nedjelju kada se predviđa da će narasti na 650 centimetara.

Vezani članci Slika nije dostupna Vodeni val sve bliže: Dunav kod Batine prešao 650 centimetara Slika nije dostupna DRAMATIČNE SNIMKE: Vodeni val ide prema Hrvatskoj, Beč se sprema za vodeni val

>> Vodeni val: Dunav porastao za pola metra

Trenutni vodostaj je 428 centimetra i Dunav je od jučer u 8 sati ujutro narastao za 87 centimetara. 'Što se tiče Drave kod Dunava, vodostaj iznosi 121 centimetar i od jučer je narastao za 37 centimetara. Ukoliko naraste na 350 centimetara proglasit će se pripremno stanje obrana od poplava', kazao nam je zamjenik rukovoditelja obrane od poplava u Osijeku Zoran Čavlović.

Naglašava kako Dunav raste i u Mađarskoj te da porast nije ništa neuobičajeno, kao i da su spremni na njega jer su nasipi u Batini spremni na vodostaj od 830 centimetara.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju