Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dubrovnik: U Dolima će se graditi vojna baza, mještani negoduju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako prema posljednim istraživanjima čak 61 posto Hrvata podupire ulazak Hrvatske u NATO, najava izgradnje pomorske baze u Dubrovačkom primorju uzbunila je stanovnike juga Hrvatske. O vojnoj se bazi govori već dvije godine, a sada je stigla i službena potvrda.

Iz ministarstva obrane mještani Dubrovačkog primorja i službeno su dobili dopis, s potpisom ministra Rončevića, u kojem stoji da je u Dolima predviđena izgradnja vojne baze. No, to ni izbliza, kažu, nije najveći problem. 

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

S dolaskom vojske Općina Dubrovačko primorje može slobodno pobacati planove turističkog razvoja ovoga kraja. Za koji dan, kažu, idu i do samog ministra. 

Mještani su uvjereni da je plan izgradnje vojne baze ustvari nastao u njihovom susjedstvu.  

Lobiji ili ne, ministarstvo obrane već je naručilo studiju o izgradnji vojne baze u Dolima. A ni priča o NATO-u i nije bez temelja.

Blizina otvorenog mora s jedne i Bosne i Hercegovine s druge strane, ovo mjesto čine idealnom lokacijom za vojnu bazu. 

Članstvo u NATO-u očito je jače od interesa ljudi i ove netaknute prirode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene