Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prigodnim programom koji su organizirali gradske vlasti i turistička zajednica Dubrovnik danas obilježava Svjetski dan turizma.


Program je započeo u jutarnjim satima nastupom gradske glazbe i dubrovačkih mažoretkinj,a a tijekom popodneva uslijedio je mimohod gradske straže i dubrovačkih trombunjera te Udruge dubrovačkih sokolara, žonglerske skupine Žonglerata i Udruge festa.

Vezani članci Faisal bin Qassim Al-Thani Carstvo vrijedno gotovo dvije milijarde dolara ovaj šeik počeo je graditi sa samo 16 godina, inače živi daleko od očiju javnosti, ali Dubrovnik obožava! Faisal bin Qassim Al-Thani Dubrovnikom prošetao moćnik koji je izgradio carstvo od 2 milijarde dolara, a 15.000 umjetnina čuva u muzeju

Na improviziranoj sceni ispred palače Sponza uprizoren je 30-minutni prikaz scene suđenja u doba Dubrovačke republike. Svjetskom danu turizma pridružili su se i dubrovački muzeji koji su za posjetitelje otvoreni sve do ponoći.

Središnja svečanost upriličena je večeras ispred sv. Vlaha - festa od mušula koji je organizirao Ceh ugostitelja Dubrovnika s prigodnom prodajom rižota od mušula po promotivnoj cijeni, a sav prihod namijenjen je u humanitarne svrhe. (Hina)