Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod istragom

Dubrovnik: SDP naredio zapošljavanje stranačkih ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga i u Dubrovniku, nakon što je direktorica razvojne agencije Dune-e Ana Sindik objavila kako je morala, po naređenju SDP-a zaposliti osmero ljudi.

Pisane dokaze za to, doduše, nema. No da stvar bude bolja, u SDP-u ni ne poriču da su znali preporučiti, kako kažu, stručan kadar. Umjesto prema sposobnostima, djelatnici razvojne agencije Dunee birani su prema-stranačkoj pripadnosti, barem tako kaže čelnica agencije Ana Sindik.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

'Svi upiti prema meni su bili usmeni. Dakle, vama je jasno da nikad nitko ne traži da se zaposli pismenim putem', rekla nam je Sindik. Zaposlenike su, navodno, birali bivši dožupan, čelnici općina i stranački vođe, svi redom iz SDP-a. 'Ja ne mogu uopće reći da su bile prijetnje, ali je rečeno 'doći će ti sutra', ili 'doći će ti u ponedjeljak'', objasnila je Sindik. Dubrovačko-neretvanskog župana cijeli skandal neugodno je iznenadio. 'Ako su zapošljavani po stranačkoj liniji, to svakako nije dobro', kratko je istaknuo Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski. U dubrovačkom SDP-u cijeli slučaj smatraju političkim napadom, iako ne kriju da su sugerirali koga zaposliti.

Nerazjašnjeni motivi oko tvrdnji Sindik

'Ja tvrdim odgovorno, da i kad nekog preporučim, i ja i moje kolege vodimo računa da je to prvenstveno stručna osoba, sa potrebnim kvalifikacijama za to radno mjesto, a onda se pitam u čemu je problem takve preporuke?', rekla nam je Olga Muratti iz SDP-a. SDP se pita zašto je Sindik baš sada izašla sa svojim tvrdnjama. 'Pretpostavljam, a ne mogu tvrditi da je vjerojatno pod određenim pritiscima, a kojima to zna samo ona', ustvrdila je Muratti.

'Ustvrdili smo u ovih 3 i pol mjeseca da postoje loši međuljudski odnosi. Mi sad istražujemo ima li nekih većih problema unutar tvrtke', zaključio je Dobroslavić. Traženje alibija za loše rezultate ili otkrivanje poznate priče o političkim vezama i vezicama, agencija Dunea umjesto sa stranica gospodarstva lagano se seli u crnu kroniku. Što će tek biti kada iziđu rezultati revizije poslovanja?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene