Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeo Libertas film festival

Dubrovnik prepun gostiju, Mickey Rourke otkazao posjet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kiša bi mogla dočekati tisuće turista s kruzera koji ovoga vikenda stizu u Dubrovnik. Bit će im to prigoda da, osim u kulturnim i prirodnim ljepotama, uživaju i u filmu. Jer večeras počinje prvi od velikih ljetnih događaja, Libertas film festival.

Za otprilike sat vremena u ljetnom kinu počinje svečano otvorenje filmskog festivala, naravno ako to dopusti vrijeme. Naime, cijeli dan prijeti kiša, te bi mogla pokvariti zamisao organizatora za projekcije pod zvijezdama. Ipak, kiša nije zasmetala brojnim turistima. Dubrovnik je danas bio prepun. Više od osam tisuća gostiju slilo se danas na ulice staroga grada, a već sutra se očekuje gotovo 10 tisuća gostiju. Kako je danas izgledao Stradun, pogledajmo u prilogu

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Preko osam tisuća gostiju sa kruzera slilo se danas na dubrovačke ulice. U samo dva dana gotovo 20 tisuća gostiju sa kruzera posjetiti će Dubrovnik. Osim s gostiju sa kruzera, sve više gostiju dolazi i u dubrovačke hotele. Osim plaža i mora, mnoge privlači i bogat kulturni program, koji započinje večeras, otvorenjem Libertas film festivala.

Mnoge svjetske zvijezde već su bile u Dubrovniku

'Nadali smo se da ćemo uvesti neke promjene i došli smo na ideju da sve projekcije preselimo van, na otvoreno, da ljudi mogu gledati filmove pod zvijdezdanim nebom', kazala nam je Mia Pećina, direktorica Libertas film festivala. Glavna zvijezda ovogodišnjeg festivala trebao je biti Mickey Rourke. Međutim, on je posljednji čas otkazao dolazak. 'Evo nažalost produžilo mu se snimanje, on je sada trenutno na snimanju filma Iron Man 2, i protiv toga ništa ne možemo, dodala je Pećina.

Unatoč izostanku Mickeya Rourkea, Dubrovnik ostaje omiljeno okupljalište slavnih iz cijeloga svijeta. Tom Cruise, Michael Douglas, Kevin Spacey, samo su neki s duge liste poznatih svjetskih zvijezda koje su prošatele Stradunom. Možda i ovoga ljeta neke od svjetskih zvijezda svrate do Dubrovnika.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene