Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kiša bi mogla dočekati tisuće turista s kruzera koji ovoga vikenda stizu u Dubrovnik. Bit će im to prigoda da, osim u kulturnim i prirodnim ljepotama, uživaju i u filmu. Jer večeras počinje prvi od velikih ljetnih događaja, Libertas film festival.


Za otprilike sat vremena u ljetnom kinu počinje svečano otvorenje filmskog festivala, naravno ako to dopusti vrijeme. Naime, cijeli dan prijeti kiša, te bi mogla pokvariti zamisao organizatora za projekcije pod zvijezdama. Ipak, kiša nije zasmetala brojnim turistima. Dubrovnik je danas bio prepun. Više od osam tisuća gostiju slilo se danas na ulice staroga grada, a već sutra se očekuje gotovo 10 tisuća gostiju. Kako je danas izgledao Stradun, pogledajmo u prilogu

Vezani članci Nicolas Cage i Pedro Pascal - 6 Popularni Oskarovac u Cavtatu plijenio pažnju u neobičnoj jakni, od fotografa se pokušao sakriti iza maske i naočala Adrenalinski park u Kopačkom ritu (Foto: Dnenvik.hr) - 2 Sezona miriše na uspjeh? Očekuju se dobri rezultati za Uskrs

Preko osam tisuća gostiju sa kruzera slilo se danas na dubrovačke ulice. U samo dva dana gotovo 20 tisuća gostiju sa kruzera posjetiti će Dubrovnik. Osim s gostiju sa kruzera, sve više gostiju dolazi i u dubrovačke hotele. Osim plaža i mora, mnoge privlači i bogat kulturni program, koji započinje večeras, otvorenjem Libertas film festivala.

Mnoge svjetske zvijezde već su bile u Dubrovniku

'Nadali smo se da ćemo uvesti neke promjene i došli smo na ideju da sve projekcije preselimo van, na otvoreno, da ljudi mogu gledati filmove pod zvijdezdanim nebom', kazala nam je Mia Pećina, direktorica Libertas film festivala. Glavna zvijezda ovogodišnjeg festivala trebao je biti Mickey Rourke. Međutim, on je posljednji čas otkazao dolazak. 'Evo nažalost produžilo mu se snimanje, on je sada trenutno na snimanju filma Iron Man 2, i protiv toga ništa ne možemo, dodala je Pećina.

Unatoč izostanku Mickeya Rourkea, Dubrovnik ostaje omiljeno okupljalište slavnih iz cijeloga svijeta. Tom Cruise, Michael Douglas, Kevin Spacey, samo su neki s duge liste poznatih svjetskih zvijezda koje su prošatele Stradunom. Možda i ovoga ljeta neke od svjetskih zvijezda svrate do Dubrovnika.