Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je nekoliko konobara u Rijeci dobilo otkaze, pala je i druga žrtva novog Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda. Vlasnik jednog dubrovačkog ugostiteljskog objekta petnaestak dana nakon zabrane pušenja u zatvorenim prostorima stavio je ključ u bravu.


Posljednjih dana nisu imali posla, a kako je istjecao i najam prostora u kojem je lokal, zatvaranje i otkazi radnicima bili su jedini izbor. Upravo od takvog crnog scenarija strahuju i okolni ugostitelji, ali i svi ostali u Hrvatskoj, posebno oni koji nemaju terase. Ugostitelji zbog zabrane pušenja ističu pad prometa veći od 40 posto. 'Otkazi sigurno! jednostavno, svi se bojimo za posao, a na kraju i ključ u bravu. Nećemo moći opstati sigurno', rekao je konobar Ivica Špilj.

Vezani članci Ministar zdravstva, Vili Beroš Što se dogodilo u Zadru? Beroš kaže da je kafić napustio jer konobarica nije imala masku, očevici tvrde - trenirao je strogoću Kupanje u moru, ilustracija Na dubrovačkoj plaži do daljnjeg se ne preporučuje kupanje zbog onečišćenja fekalijama