Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog vulkanskog pepela

Dubrovački hotelijeri traže proglašenje elementarne nepogode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako opasnost od vulkanskog pepela polako nestaje, iza sebe ostavlja više-milijunske gubitke. Zatvoreno europsko nebo dubrovačke je ugostitelje ostavilo u nezavidnoj situaciji, a svi raniji dogovori i rezervacije, pali su u vodu.

Crni oblaci nadvili su se nad Dubrovnikom. Iako zrakoplovi već uredno slijeću na pistu u Čilipima, protekli dani neće se pamtiti po dobrome. 'Šteta koju je pretrpjela Zračna luka Dubrovnik se manifestira kroz 116 otkazanih polijetanja i slijetanja, gotovo 10 tisuća putnika, koji nisu mogli ostvariti svoje putovanje, ili u novčanom ekvivalentu, to je skoro milijun i pol kuna', ističe Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Stavovi i potrošnja gostiju s kruzera (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gosti s kruzera Smatra ih se krivcima za gužve, a sada se zna i čime su oni nezadovoljni: ''Previše je ovih 'kineskih' suvenira''

Ni dubrovački hoteli nisu prošli ništa bolje. Proljeće je tradicionalno rezervirano za kongrese i veće grupe, no ovaj put, rezervacije su otkazane. 'Cirka jedno 50 tisuća eura do sada smo izgubili direktnog bukinga', kaže Luce Baća iz hotela GV Argentina. 'Još uvijek ne možemo sagledati štetu. Velika otkazivanja nam tek slijede. Sve dubrovačke hotele očekuje dosta problema u idućim tjednima', predviđa Andreas Jersabeck, iz hotela Hilton Imperial.

Kako bi spasili što se spasit da, hotelijeri su pokušali propale rezervacije prolongirati za kasnije, a onim gostima koji su produžili boravak spustiti cijene. Zbog svega ovoga hotelijeri će sutra najvjerojatnije zatražiti proglašenje elementarne nepogode. Kao potvrda crnih oblaka nad turizmom je i sve veći strah putnika od leta avionima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene