Državnu maturu prijavilo je preko 90 posto učenika strukovnih škola, ističu u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja.


U ponoć su završile prijave ispita za državnu maturu za ovu školsku godinu. Prijavilo se ukupno 31 588 učenika četvrtog razreda srednjih škola.

Vezani članci Provjereno: Seksualno uznemiravanje - 1 Potresne ispovijesti o seksualnom uznemiravanju: ''Glupačo, nemaš pojma. Sve si postigla zato šta spavaš sa svima sa svoje klinike'' Državna matura, ilustracija - 1 Maturanti iz Gospića tuže državu jer su im poništeni ispiti iz matematike na državnoj maturi

Zanimljivo je da sve više učenika za matematiku bira osnovnu razinu, dok se za hrvatski ipak većina učenika odlučuje za višu razinu ispita.

Mislili da će u školi učiti o masturbaciji pa djecu ostavili doma!

Što se tiče izbornih predmeta, najviše učenika zainteresirano je za fiziku, psihologiju, biologiju, kemiju te politiku i gospodarstvo.
Zamjenica ravnateljice Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić ističe kako je većina srednjoškolaca prijavilo državnu maturu.

'100 posto učenika gimnazijskog programa prijavilo je ispite državne mature, ali isto tako super je podatak da je preko 90 posto učenika strukovnih škola isto tako prijavilo ispite državne mature', izjavila je Buntić Rogić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook