Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pola učenika nekoliko osnovnih škola u Francuskoj se nije pojavilo na nastavi nakon što su njihovi roditelji nasjeli na SMS poruke koje nisu bile istinite.


Gotovo polovica učenika nekoliko osnovnih škola u Francuskoj nije se pojavila na nastavi nakon što su njihovi roditelji dobili SMS poruke u kojima je pisalo da će učitelji na satu spolnog odgoja djecu učiti kako da masturbiraju.

Vezani članci Srednja škola u Donjem Miholjcu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Jedna od najopasnijih škola u Hrvatskoj napokon će ući u 21. stoljeće: "Došao je i taj dan..." Interkulturalna škola u Vukovaru (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Propao veliki norveški projekt u Vukovaru, sada od Hrvatske traže natrag 1,3 milijuna eura

Poruku s lažnim sadržajem navodno je poslala udruga 'Equality and Reconciliation' koja je povezana s ekstremnom desnicom i koja je poznata po vrlo konzervativnim stavovima.

SKANDAL u Kaliforniji: Vlasnik poznate pizzerije snimljen kako masturbira?

U poruci su, između ostaloga, pozvali roditelje da svoju djecu u petak i ponedjeljak ostave kod kuće u znak prosvjeda 'protiv uvođenja spolnog odgoja i masturbacije u škole'.

Bojkotu su se odazvali, kako piše The Independent, uglavnom roditelji islamske vjeroispovijesti. Naime, u školama koje se nalaze u područjima gdje žive uglavnom imigranti, čak je i do 40 posto učenika ostalo doma.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook