Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijsko državno odvjetništvo istražuje je li sve legalno u nagodbi koju je potpisao gradonačelnik Splita Željko Kerum a kojom obvezuje Grad da obitelji Ugrin isplati 5,25 milijuna kuna za 1526 četvornih metara zemljišta na kojemu će Grad Split podići pješački nathodnik za Sveučilišni kampus.


Županijsko državno odvjetništvo provjerava navode sadržane u članku pod nazivom Ugrinima pet milijuna kuna a studentima nathodnik za kampus, te ćemo po okončanju istih odlučiti o daljnjim radnjama', rekla je za Slobodnu Dalmaciju Rene Laura, glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva.

Vezani članci Policija, ilustracija Strava u Podravini: Čak 28 godina držao ga kao roba, silio na težak rad i zlostavljao Dopisivanje, ilustracija Upoznala ga preko interneta i uplatila mu pola milijuna kuna. Posumnjala tek kad se prestao javljati

>> Kerum zamjera Vladi za Crnu Goru pa predlaže jamstva za Split

Obitelji Ugrin je čestica površine 3273 četvorna metra deposedirana 1972. godine i za to im je isplaćena naknada u vrijednosti od 11,156,59 eura. Stupanjem na snagu Zakona o naknadi za imovinu oduzetu za vrijeme komunističke vladavine ta je obitelj 1997. godine podnijela zahtjev za povrat zemljišta Uredu državne uprave u Splitu.

Nakon niza rješenja i žalbi, končano postaje rješenje prema kojemu je Fond za naknadu oduzete imovine Ugrinima trebao isplatiti 28.123.57 kuna u obveznicama Republike Hrvatske za 1526 četvornih metara zemljišta, piše Slobodna. Sada im je međutim Grad za tu zemlju nagodbom dao 5,25 milijuna kuna.