Obavijesti Video Pretražite Navigacija
epilog skandala u vukovaru

Državni tajnik Sučić podnio ostavku: "Ponašao sam se neprimjereno, ispričavam se hrvatskoj javnosti"

Državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Stjepan Sučić podnio je neopozivu ostavku.

Stjepan Sučić podnio je neopozivu ostavku na mjesto državnog tajnika u Ministarstvu branitelja. Tekst njegove ostavke prenosimo u cijelosti. 

"Zbog svog neprimjerenog ponašanja u Vukovaru, ispričavam se hrvatskoj javnosti i svima koje sam svojom gestom ili izjavom povrijedio.

Svjestan odgovorne dužnosti koju obnašam i ne želeći biti opterećenje Vladi Republike Hrvatske niti Ministarstvu hrvatskih branitelja, koji su mi ukazali povjerenje, podnosim neopozivu ostavku na dužnost državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

Budući da sam vodio proces traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu te žrtava II. svjetskog rata i poraća, sve svoje stručno i profesionalno znanje i iskustvo stavljam na raspolaganje Ministarstvu hrvatskih branitelja u slučaju potrebe.

Vjerujem kako smo u proteklom razdoblju napravili značajne iskorake i uspostavili sustavan pristup koji ne ovisi o pojedincu, čime se obiteljima koje još uvijek traže svoje najmilije osigurava povjerenje da će Ministarstvo hrvatskih branitelja nastaviti sustavno i predano raditi u procesu rješavanja sudbina njihovih nestalih članova."

Sučić je u noći s petka na subotu uhvaćen u jednom vukovarskom kafiću nakon što su na snagu stupile nove mjere kojima je zabranjen rad ugostiteljskih objekata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skandalozno ponašanje Vukovarska policija o privođenju državnog tajnika: "Posao je obavljen u skladu sa zakonom, nije bilo utjecaja sa strane"

Pročitajte i ovo Sara Sučić (Foto: Dnevnik.hr) optužbe za obiteljsko nasilje Kći pomoćnika ministra branitelja: "Bojim ga se, sama sam u ovome..." On tvrdi da je nije tukao: "Samo sam branio suprugu od nje"

Osim toga, nakon što je odveden u policijsku postaju zbog legitimiranja koje je odbio u kafiću, navodno je oštetio imovinu u postaji. U svemu je sudjelovao i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene