Stjepana Sučića, pomoćnika ministra branitelja, njegova kći Sara Sučić, optužila je za obiteljsko nasilje.

Galerija


"Samo sam štitio svoju suprugu od nasilja. Štitio sam obitelj", rekao nam je Stjepan Sučić, pomoćnik ministra branitelja Tome Medveda.

Vezani članci Reakcije na presudu Alojzu Tomaševiću - 7 Reakcije građana na nepravomoćnu presudu požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću: "Treba odstupiti, ali kakva je Hrvatska..." Alojz Tomašević nepravomoćno osuđen za obiteljsko nasilje - 1 Tomašević proglašen krivim za obiteljsko nasilje: "Presuda je mala, ali neka vide žene da treba prijaviti nasilje"

Sara Sučić ispričala je kako ju je 14. kolovoza otac zvao u obiteljsku kuću na zagrebačkom Vidikovcu jer im je navodno nestao pas kojeg su joj čuvali. Sara misli da je to bila zamka kako bi je odveo na policiju, a zatim i na prisilno liječenje jer se ne može pomiriti s činjenicom da radi kao striptizeta. U kući ju je, tvrdi, zlostavljao. 

Stjepan Sučić kaže da je Sara nasrnula na bolesnu majku i da ju je on samo pokušao spriječiti. 

"Nisam je tukao, samo sam je zadržao do dolaska policije", rekao je Sučić, a na pitanje otkud djevojci masnice gotovo po cijelom tijelu, kaže da su nastale jer se s njom hrvao dok policija nije došla. 

"Sve što je ona rekla nema veze s istinom", kaže pomoćnik ministra koji za svoje dijete kaže da dugo ima "psihičkih problema" te da su joj na sve moguće načine pokušali pomoći. 

Sara pak tvrdi da ju je otac oduvijek zlostavljao i da je sad htio natjerati na prisilno liječenje. 

"To je bio jedini način da joj se pomogne", rekao je pak on. 

Na upit je li mu je krivo što mu kćer radi kao striptizeta, kaže da bi "volio da radi nešto drugo".

Od Ministarstva branitelja tražili smo da nam komentiraju Sarine navode, no nisu nam još odgovorili. Na pitanje boji li se za svoju karijeru, Stjepan Sučić  kaže da ga nije briga. 

Osuđena zbog obiteljskog nasilja

Sara Sučić je na Općinskom prekršajnom sudu osuđena zbog nasilja u obitelji. Zbog napada na majku, stoji u presudi, mora platiti 5000 kuna, godinu dana joj je zabranjeno približavanje majci, a određena joj je i mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana u roku od šest mjeseci. I ranije ima presudu za obiteljsko nasilje. 

Kaže da ju je strah moći koju njen otac ima te da će pokušati pomoć naći u nekim udrugama. 

"Ja sam sama u svemu ovome", kaže Sara Sučić.