Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREMIJER RADI IZ SAMOIZOLACIJE

Frka-Petešić o državnom tajniku koji je kršio mjere pa vrijeđao policajce u kafiću: "Osuđujemo taj događaj, Vlada će se sutra o tome očitovati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić kazao je da se premijer Andrej Plenković osjeća dobro te da nastavlja obavljati svoje dužnosti iz samoizolacije. Također, navodi kako je u Vladi osuđeno kršenje mjera od strane državnog tajnika.

Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, kazao je da je premijeru Andreju Plenkoviću određeno 10 dana samoizolacije.

"On je u odvojenom dijelu stana, u potkrovlju, izoliran od supruge i djece. Osjeća se dobro, negativno je testiran, nema simptoma i nastavlja normalno dalje raditi. Jutros smo imali dva sastanka Vlade video-vezom. Vlada najnormalnije funkcionira", kazao je Frka-Petešić.

Nema potrebe za zamjenom Plenkovića

Navodi da trenutno nema potrebe za osobom koja bi zamijenila premijera u njegovim obavezama.

"Radi se na tehničkim detaljima kako će se održati sjednica Vlade u ponedjeljak, sve će se brzo saznati", rekao je Frka-Petešić i dodao da se svi planirani sastanci mogu održati video-vezom.

"Premijer je dužnosnik, on radi normalno svaki dan. Testirat će se ponovno kad epidemiolozi procijene da je to potrebno", istaknuo je Frka-Petešić.

Osuđuju kršenje mjera od strane državnog tajnika

Navodi i da Vlada osuđuje "nemili događaj" u Vukovaru. "U trenutku kad su propisane epidemiološke mjere koje se tiču svih nas, naravno da ne može biti opravdanja za njihovo kršenje. Posebno se to odnosi na dužnosnike u Vladi koji svojim ponašanjem u svakom trenutku moraju davati primjer", rekao je Frka-Petešić.

"Sigurno će to pitanje biti razmotreno na sutrašnjoj sjednici Vlade koja će donijeti odgovarajuću odluku. Sutra će se Vlada o tome očitovati", objasnio je.

Na pitanja je li bila intervencija iz Vlade prema vukovarskoj policiji navodi kako o tome ništa ne zna i ne vjeruje da je takvo što moguće.

Smatra da svi dužnosnici, pa tako i ministra branitelja Tome Medveda, moraju biti osobno odgovorni za svoja ponašanja. "Mislim da tu ne možemo ići po nekakvoj zapovjednoj odgovornosti", objasnio je Frka-Petešić.

Kako je rekao, već danas se razgovaralo o kaznama za nenošenje maski, a odluka bi trebala biti poznata u ponedjeljak nakon sjednice Vlade.

Uhvaćen u ugostiteljskom objektu

Državni tajnik ministarstva branitelja Stjepan Sučić je u petak uhvaćen u jednom vukovarskom ugostiteljskom objektu nakon što su na snagu stupile nove mjere kojima je zabranjen rad ugostiteljskih objekata.

Osim toga, nakon što je odveden u policijsku postaju zbog legitimacije, koju je odbijao u kafiću, Sučić je navodno oštetio imovinu u postaji. U svemu je sudjelovao i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet.

Premijer u samoizolaciji

Premijer Andrej Plenković je od subote u samoizolaciji nakon što je njegova supruga dobila pozitivan test na koronavirus.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''To je taj novi HDZ'' Škoro ošto komentirao Sučićev skandal u Vukovaru: ''To je festival bahatosti tih 16 posto ljudi kojima je u ovoj zemlji dobro, za njih ništa ne vrijedi''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SKANDAL U VUKOVARU Državni tajnik kršio mjere pa vrijeđao policajce u kafiću i razbio vrata u postaji. Glasnogovornik Vlade: "Ako je to istina, takvo ponašanje je potpuno neprimjereno"

Premijer je u nedjelju odradio dva virtualna sastanka, a glasnogovornik Vlade Marko Milić za DNEVNIK.hr je rekao da se Plenković osjeća dobro te da nema simptome. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene