Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastat će se danas s njemačkim predsjednikom Christianom Wulffom, berlinskim gradonačelnikom Klausom Wowereitom te s kancelarkom Angelom Merkel.


Navečer će predsjednik održati predavanje u organizaciji Zaklade Robert Bosch i DGAP (Njemačko društvo za vanjsku politiku) o temi 'Politika pomirbe i hrvatski pristup EU: Dvije strane medalje' i sastati se s predstavnicima hrvatskih udruga.Nakon što se prvog dana posjeta Josipović sastao s predsjednikom Bundestaga Norbertom Lammertom, navečer je nazočio koncertu Berlinske filharmonije.

Goleme mjere osiguranja

Vezani članci Neredi u Berlinu - 2 VIDEO Neredi u Berlinu: Stotine privedenih, ozlijeđeno više od 50 policajaca - "To je legitimiranje ozbiljnih zločina" Slika nije dostupna Njemačka: Pripreme za Josipovićev dolazak

Inače, posjet predsjednika Josipovića Njemačkoj popraćen je golemim mjerama osiguranja. Nijemci su, nakon prijetnje bombom, ozbiljno shvatili njegov posjet. Josipović je sa svojom delegacijom stigao u posebno štićenoj koloni od 30-ak vozila. Zatvoren je bio pristup hotelu u kojem se sastao s hrvatskim veleposlanikom. Svaki pokret hrvatskog predsjednika motrili su policajci u civilu s fantomkama na glavi i strojnicama u rukama, a red su čuvali i snajperisti na okolnim zgradama, dok je područje nadlijetao i helikopter.

>> VIDEO: Neviđene mjere osiguranja za Josipovića

Osjeća se sigurno

Ivo Josipović je rekao kako se osjeća sigurno i kako je Njemačka sigurna zemlja te kako se ne boji.  'Osjećam se sigurno, vjerujem da neće biti nikakvih problema sa sigurnošću jer je i Njemačka sigurna zemlja kao što je to i RH', rekao je Ivo Josipović.