Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikalist Jadrankamena Tonči Drpić potvrdio je kako je zadovoljan jutrošnjim razgovorom s predsjednikom splitskoga Trgovačkog suda Ivanom Basićem, koji je rekao kako on ne može pomoći radnicima, ali će urgirati na visoki Trgovački sud u Zagrebu da se njihova žalba na rješenje o otvaranju stečajnoga postupka riješi u žurnom roku.


'Mi smo legalisti i poštivat ćemo odluke suda. To je sasvim jasno. No, i dalje se ne možemo pomiriti da je Ivo Bućan stečajni upravitelj Jadrankamena. S gospodinom Basićem smo razgovarali o jednom mladom bračkom pravniku koji ima položen ispit za stečajnog upravitelja i mislimo kako bi on bio prava osoba za to', mišljenja je Drpić.

Dodaje kako su radnici Jadrankamena svjesni da postoje dvije verzije odgovora koje mogu dobiti. Prvi je da se prihvati njihov prijedlog o odbacivanju stečaja i postavljanju kriznog menadžmenta, čemu se svi nadaju. Drugi bi bio odbacivanje žalbe Nezavisnog sindikata radnika Jadrankamena, te da odbor vjerovnika odlučuje o postavljanju stečajnog upravitelja.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Slučaj Jadrankamen': Vjerovnici prihvatili prijedlog o nastavku proizvodnje Slika nije dostupna Štete li radnici Jadrankamena i sebi svojim postupcima?

>> Drpić odgovorio Ostojiću: 'Sram ga može biti, žalosno je što bulazni'

Radnici Jadrankamena su proteklog tjedna samo dva dana nakon proslave 1. svibnja pokušali onemogućiti ulazak stečajnoga upravitelja Ive Bućana u upravnu zgradu te tvrtke koja se nalazi u Pučišćima, no veliki broj interventnih policajaca ih je u tome spriječio.

Sindikalist Tonči Drpić je bio zatočen u svojoj kući okružen policijom, dok je tijekom tog prosvjeda koji je trajao cijeli dan čak deset osoba privedeno. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.