Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplavljeno područje

Drava probila i u Šodericu: "Jutros smo odmah krenuli s evakuacijom. Spasili smo dva objekta, dva, nažalost, ne možemo"

Poplava u Drnju
Poplava u Drnju DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Petar Donbaj, načelnik općine Drnje Petar Donbaj, načelnik općine Drnje Foto: DNEVNIK.hr Ivan Sabolić, načelnik općine Legrad i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Ivan Sabolić, načelnik općine Legrad i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Ivan Sabolić, načelnik općine Legrad Ivan Sabolić, načelnik općine Legrad Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Drnju Poplava u Drnju Foto: DNEVNIK.hr +0 Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/5 >>
Drava je probila u jezero Šodericu, odnijela je dio ceste i potkopala prugu na pomoćnom kolodvoru. Svako toliko izbije nekakva nova situacija, probijanje Drave na Šodericu je situacija koju nitko nije očekivao, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

Probijanje Drave na Šodericu stvorilo je dodatne komplikacije i dodatne probleme. Ivan Sabolić, načelnik općine Legrad, kaže da nikad nisu razmišljali kako može doći do takvog nečega.

"Uvijek je probijala dvjestotinjak metara izvan naselja, ali ovo je sada bila izvanredna situacija. Probila je preko pruge visokim vodostajem, iznenadila nas ujutro, ušla u jezero Šoderica i ugrozila dio objekata u Šoderici", kazao je Sabolić.

"Jutros smo odmah krenuli s evakuacijom stanovništva koje je bilo ugroženo u kampu, krenuli smo sa spašavanjem onih objekata koje smo mogli, spasili smo dva objekta, dva, nažalost, ne možemo. Branimo koliko možemo, od jednog smo odustali jer se našao usred bujične poplave", dodao je.

"Moramo srušiti dio stabala koji su se srušili na objekte, a koje nose bujične poplave da ne bi ugrozili objekte koje u ovom trenutku spašavamo", objasnio je Sabolić.

Spašavaju Dravsku ulicu

Petar Donbaj, načelnik općine Drnje, kaže da se u ovom trenutku poduzimaju sve moguće mjere da bi se spriječio prodor vode u čuke u Dravskoj ulici koja je najkritičnija točka, s obzirom na to da je najniža.

"Stvara se kao lijevak, cijelo korito Drave se slijeva u tu ulicu. Zahvaljujući dva dobra pripremna dana, spriječili smo dosad onaj neželjeni scenarij, kroz rasterećivanje, prokopavanje svih lokalnih puteva u polja, a pustili smo ogromne količine vode u polje, rasteretili smo onaj branjeni dio Dravske ulice u Drnju gdje je nekoliko kuća u opasnosti", kazao je.

"Zahvaljujući svim službama, DVD-ima cijele županije, ljudima iz Hrvatskih voda i svim domaćim stanovnicima koji su mogli odmah doći upomoć - mi trenutno situaciju držimo pod kontrolom. Brinemo se jedino jer još uvijek ne znamo koji će točno vodostaj biti kasnije u noćnim satima kad se čeka vrhunac vala", dodao je.

"S naše strane, još uvijek smo mirni, pokušavamo ostati staloženi i reagirati na terenu sukladno izazovima koji nam se iz minute u minutu pojavljuju i na temelju toga ćemo donositi odluke. Svakako da smo spremni na sve scenarije", zaključio je Donbaj.

Računalo se da će Šoderica pokupiti dio vode, no kako je Drava probila u jezero, ta je opcija otpala.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene