Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SRUUK poslao upozorenje

FOTO/VIDEO Duž Drave traje utrka s vremenom, stigla i vojska. Reporterka Dnevnika Nove TV: "Na sreću, nije se obistinila najgora prognoza. No još nije sve gotovo"

Aktualno Galerija Drnja, poplava, ilustracija - 1 Drnja, poplava, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mario Popović, vatrogasni zapovjednik Mario Popović, vatrogasni zapovjednik Foto: DNEVNIK.hr Mura poplava Mura poplava Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix Poplava Drnje Poplava Drnje Foto: DNEVNIK.hr +33 Poplava u Ivanjoj Reci - 7 Galerija 1/38 >>
Izvanredno stanje s poplavama i dalje je na sjeveru Hrvatske zbog vodostaja Mure i Drave te na području općine Rugvice. SRUUK upozorava na opasnost od izlijevanja rijeke na području Hlebina.

 

  • SRUUK poslao upozorenje za područje Hlebina

  • Mura oborila rekord, hitne službe pokušavaju zaustaviti dotok vode u kuće 

  • vodostaj Save kod Rugvice u opadanju 

Tijek događaja oko poplava u Hrvatskoj pratite u nastavku:  


23:59 Što se događa s nasipom, objasnio je generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković. "Ovaj ogromni pritisak vode nalazi i slaba mjesta u nasipu. Imamo takozvano stvaranje podvira, možete vidjeti, isticanje u bazi branjenog područja nasipa, a isto tako vidimo dizanje travnate površine jer je to jedna nestabilna površina koja se mora obraniti protuzračnim zdencima kako bismo podigli vodu s one strane i na taj način smanjili razliku potencijala i smanjili mogućnost da taj podvir ne eskalira i ne dođe do prodora nasipa."

23:55 Oko 22 sata u pomoć za obranu nasipa stigla je i Hrvatska vojska. S terena se javila reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac, koja je kazala da nažalost nitko ne zna kakva noć očekuje mještane uz Dravu. "Svi se nadaju da je to to, zato što vrhunac vodnog vala upravo prolazi ovim krajem. No, iskustvo iz današnjeg dana kaže da kadgod bi se sanirala jedna situacija, problem bi izbio negdje drugdje. Nadaju se da ih to neće iznenaditi po noći ponovno, na nekom mjestu na kojem to ne očekuju.

Trenutačno je najveća akcija na nasipu kojim se brane Hlebine, ondje smo bili i mi do prije 20-ak minuta, no morali smo otići jer nema tehničkih uvjeta za javljanje uživo, nema signala. Ondje je u svakom trenutku bilo najmanje 500-tinjak ljudi, načelnica općine digla je sve udruge na noge, svi su se odazvali. Neki su satima stajali u vodi i gradili nasipe, sve ne bi li obranili Hlebine."

Kazala je kako vojska stiže iz različitih vojnarni, u kontingentima. Brigadir Davor Josip Babić rekao je kako je na terenu angažirano 150 pripadnika Hrvatske vojske, koji će biti potpora građanima. "Vojska je motivirana i spremna pomoći, i kao svaki put dosad, izvršit će svoju zadaću u potpunosti."

"I u Drnju još nema mira, odsječene su neke kuće, do njih se može samo čamcima. Umorni dobrovoljci iz DVD-a i ovdje dežuraju cijeli dan i cijelu noć, upravo sada im je stigla i smjena. Vrhunac vodnog vala je upravo negdje u ovome trenutku. Na svu sreću, nije se obistinila ona najgora prognoza, a to je da će Drava narasti više od 630 cm", rekla je Štrbac.

Istaknula je kako je odrađena dobra koordinacija s hidroelektranama i pretpražnjenja akumulacijskih jezera pa sam taj spoj Mure i Drave nije bio tako katastrofičan kao što je mogao biti. "No, još uvijek nije sve gotovo, ne zaboravimo - taj vodni val ide nizvodno pa treba vidjeti gdje je biti kritične točke u idućim satima."

21:17 Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama poslao je upozorenje za područje Hlebina zbog opasnosti od izlijevanja rijeke, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

Vojska pomaže u borbi s poplavama, ilustracija - 1 Upozorenje SRUUK-a (Foto: DNEVNIK.hr)

Ravnateljstvo civilne zaštite o tome je izvjestilo i na društvenim mrežama.

"Zbog rekordnog vodostaja rijeke Drave, postoji mogućnost poplavljivanja područja Općine Hlebine zbog čega su danas, u poslijepodnevnim satima, na zahtjev Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH, u Gabajevu Gredu upućene dodatne snage Hrvatska vatrogasna zajednica - HVZ, pripadnici HGSS - Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatske vojske", napisali su.

20:20 Reporterka Barbara Štrbac se u Dnevnik Nove TV javila iz blizine Hlebina.

"Stotine vatrogasaca, dragovoljaca, svi su upregnuli ne bi li pokušali spriječiti ono najgore, a to je da voda koja je već počela prodirati prijeđe poljanu i dođe do Hlebina. Nasip je izgrađen još 1972. godine i zapravo je već poprilično star i pitanje je hoće li izdržati. Vlada veliki entuzijazam, svi pomažu i dobrovoljna vatrogasna društva i mještani, a tu je poslana i vojska. Tražilo se oko 200 vojnika.

"Svi radimo, na nogama smo od jučer", rekao je jedan od mještanina i dodao da mu nije teško: "Normalno da nije!"

Borba se vodi i s vremenom i s vodom koja navire iz trenutka u trenutak. "Povijesni maksimumi odavno su skinuti, ali voda još uvijek raste", dodala je Štrbac.

19:15 Pripadnici Hrvatske vojske, njih 150, u ponedjeljak popodne upućeno je na područje Hlebina kod Koprivnice u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje će biti angažirani na aktivnostima obrane od poplava.

Oni su angažirani temeljem odluke ministra obrane, a na zahtjev Ravnateljstva civilne zaštite koje je središnje tijelo državne uprave nadležno za zaštitu i spašavanje i koordinaciju tih aktivnosti, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

18:14 Zbog visoke razine Save, u Zagrebu su se aktivirale i podzemne vode koje su poplavile južnu stranu Jaruna. Pod vodom je tako dio biciklističkih i pješačkih staza Športsko-rekreacijskog centra, park podno Savskog nasipa kao i skate park. 

17:26 Drava je probila u jezero Šodericu, odnijela je dio ceste i potkopala prugu na pomoćnom kolodvoru. Svako toliko izbije nekakva nova situacija, probijanje Drave na Šodericu je situacija koju nitko nije očekivao.

Vojska pomaže u borbi s poplavama, ilustracija - 1 Jezero Šoderica uslijed poplave potpuno je uništeno (Foto: Pixsell)

17:10 Sjeveroistok Italije zabijelio se usred ljeta. Na više lokacija u regiji Furlanija-Julijska krajina jučer su pale velike količine tuče, dok je regiju Veneto pogodila obilna kiša. Temperatura se spustila na svega 15 stupnjeva. Već sutra u Italiju, ali i Španjolsku stiže vrući zrak iz Afrike koji donosi novi toplinski val. Temperature će se penjati do 38 stupnjeva.

17:07 Danonoćna borba s vodostajima rijeke Mure u Murskom Središću približava se kraju. Nakon što je jutros u 5 sati dosegnula najvišu razinu u povijesti od 543 centimetra, Mura je počela stagnirati.

Gradonačelnik Dražen Srpak pohvalio je angažman mještana te volontera koji su brzim reakcijama zaštitili kuće i domaćinstva zbog čega je grad prošao bez većih šteta. Iako se lakše diše, sve dežurne službe i dalje ne mogu odahnuti te će i ovu noć nadzirati situaciju na terenu.

"Znači u podrumu ima malo vode, garaže su isto dobile nešto vode, ali smo mi njih prije upozorili da si maknu stvari van na povišeno, auti da se maknu van. Tako da bit će nekih šteta, ali trenutno je situacija takva da to ne možemo braniti. Ja bih rekao da ova utakmice nije gotova, ali polako pobjeđujemo jer Mura pada", poručio je Srpak.

Vojska pomaže u borbi s poplavama, ilustracija - 1 Poplavljeno Mursko Središće - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Vojska pomaže u borbi s poplavama, ilustracija - 1 Poplavljeno Mursko Središće - 5 (Foto: DNEVNIK.hr)

17:03 U Općini Drnje trenutačno se brani kuća po kuća, ali posebna je pozornost i na ojačavanju nasipa o kojem ovisi sigurnost domova tisuća ljudi. Na terenu su sve raspoložive snage, iako, kažu, još nema potrebe za vojskom.

"Ta pruga ide u jednu šodranu gdje vade šoder i pijesak. A sad zašto nisu reagirali prije to vam ne mogu reći", poručio je Eugen Pali.

Zlatko Lipić iz Drnja nije siguran hoće li uspjeti obraniti kuće. "To je teško pitanje Drava radi svoje."

Dejanu Bojovskom, pročelniku HGSS stanice Koprivnica ni iskustvo ne pomaže da predvidi hoće li izdržati nasipi. "Nitko od nas nije Nostradamus, vidjet ćemo."

Vojska pomaže u borbi s poplavama, ilustracija - 1 Poplava u općini Drnje, ilustracija - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

16:40 Vlada je u ponedjeljak održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o pružanju žurne pomoći poplavom pogođenim područjima u Republici Sloveniji.

Slovenija je u nedjelju uputila molbu za pomoć putem Mehanizma Unije za civilnu zaštitu (UCPM), prvenstveno u vidu građevinskih strojeva s rukovateljima. Slijedom toga, hrvatska Vlada uputit će joj pomoć u vidu modula opremljenog građevinskim strojevima s ciljem operativnog rada na uklanjanju posljedica poplave.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP se zadužuje za organizaciju i pratnju modula za pružanje pomoći. Spremnost za polazak treba biti u roku 24 sata od donošenja Odluke. Financijska sredstva potrebna za provedbu ove Odluke osigurana su u hrvatskom Državnom proračunu za 2023. godinu.

15:55 U subotu oko 5.30 policajci Policijske postaje Zaprešić zaprimili su dojavu kako u Sportskoj ulici u Drenju Brdovečkom nekoliko osoba doziva pomoć. U močvarnom raslinju razina vode je naglo rasla zbog izlijevanja rijeke iz korita, a policajci se nisu mogli probiti do unesrećenih pa su im u pomog priskočili vatrogasci. Zajedno su spasili tri mlađa muškarca koja su bila potpuno euforična kad su ih ugledala.

15:37 Iz Šoderice stižu katastrofalni prizori. Kako javlja portal ePodravina, voda nosi sve pred sobom što dokazuju i dramatične snimke. Rijeka Drava u jezero donosi velike količine vode zbog čega su ugrožene i kuće, a jednu je već oštetila. Kamp, igralište, šetnica, sve je pod vodom koja teče u slapovima, a odronjeno je i pet metara ceste.

14:15 Na području nizvodno od Zagreba situacija s poplavama se smiruje. Iz Oborova se za Vijesti Nove TV javio reporter Ivan Čorkalo koji je razgovarao s Marijem Popovićem, zapovjednikom VZO Rugvica. 

"Sava pada, više nije izvanredno stanje. Barijere napravljene na dijelovima nasipa koji su u niže spasile su nas. Nove oborine ne bi nam trebale stvoriti nove probleme jer iz sata u sat vodostaj pada", rekao je Popović. 

Vojska pomaže u borbi s poplavama, ilustracija - 1 Mario Popović, vatrogasni zapovjednik (Foto: DNEVNIK.hr)

14:00 Zbog preklapanja dva vodena vala, onog Mure i Drave, u općini Drnje srušeni su stoljetni rekordi za otprilike pola metra, a voda i dalje raste. Trenutačno se brani kuća po kuća, ali posebna je pozornost i na ojačavanju nasipa o kojem ovisi sigurnost domova tisuća ljudi. Na terenu su sve raspoložive snage, iako, kažu, još nema potrebe za vojskom. Vrhunac vala očekuje se oko ponoći, a kritično će biti sve do sutra popodne.

"Ovo je katastrofa, i kaj još bude, ne znam. Drava radi svoje i nažalost, kak' bude, bude", rekao je stanovnik Drnja Zlatko Lipić. 

Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda, uvjerava da situaciju drže pod kontrolom. 

Iz Drnja se za Vijesti Nove TV javila reporterka Barbara Štrbac

"Situacija je takva da sve ovo u ovom trenutku nalikuje na Sizifov posao. Drava još uvijek raste, pumpe neumorno rade, pokušavaju se obraniti kuće, grade se zečji nasipi od noćas, dignuto je gotovo metar i pol, ali ne zna se hoće li to biti dovoljno. Čak je i plovilo GSS-a dospjelo u probleme, motor nije izdržao, odnijelo ga je. Rekord je već srušila Drava, još će to, kažu, ići ohoho, do konačnih brojki još ćemo čekati, svi se nadaju da će se zaštititi životi, a onda i imovina", izvijestila je Štrbac. 

12:45 Međimurski župan Matija Posavec u ponedjeljak je u društvu gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka obišao poplavljeno područje Murskog Središća te ustvrdio da se još ne može u potpunosti odahnuti, ali da se može lakše disati.

"U ovome trenutku prolazi vrhunac vodenog vala i Mure i Drave, no očekuje se da će početi padati u narednim satima jer se to događa i u Sloveniji", rekao je Posavec.

Poplavljeni su jedan podrum, dvije garaže i dva dvorišta te ranč s ovcama koje su morale biti preseljene, kao i krave s jednog pašnjaka nizvodno od grada.

12:30 Izvanredno stanje obrane od poplava je na nekim dionicama na Dravi Muri i Savi i to: Drava-Botovo, zatim Mura-Mursko Središće, Goričan i Sava–Rugvica, Ustava Prevlaka, Dubrovčak, izvijestili su u ponedjeljak iz Ravnateljstva Civilne zaštite.

Izvanredne mjere vrijede za dionice: Drava-Novo Virje Skela; OK Lonja-Strug - Ustava Prevlaka; Retencija Žutica –CS Rožec.

U Zagrebačkoj županiji, u Zaprešiću, Sava je u opadanju te nema više ugroza, a kontrolira se stanje nasipa. U nedjelju su nadležne službe obilazile teren na području Brdovca gdje će se, kada se voda još povuče, krenuti sa sanacijom terena, ispumpavanjem vode iz podruma i slično.

12:00  Nakon rekordnog vodostaja Mure koji je u jednom trenutku u Murskom Središću iznosio 543 centimetra, u Hrvatskim vodama očekuju da rijeka nakon povijesnog protoka više neće rasti.

Ovoga trenutka Hrvatske su vode skoncentrirane na Drnje u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje se u jednoj od ulica voda prelijeva preko ulice, ali kuće su još uvijek suhe, kazao je.

„Branimo ih s vrećama s pijeskom, a na terenu je oko 120 vatrogasaca, zajedno s licenciranim tvrtkama Hrvatskih voda. Vjerujemo da ćemo obraniti i ljude i kuće, ali i dalje očekujemo porast rijeke Drave na mjernoj stanici Botovo”, istaknuo je Milan Rezo, direktor VGO-a za Muru i gornju Dravu. 

11:40 Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a objavilo je novu snimku s poplavljenog područja Stružec Posavski-Suša 40-ak kilometara jugoistočno od Zagreba. 

11:10 U Drnju u Podravini koje je trenutno najugroženije zbog izlijevanja rijeke Drave je i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik. Vrhunac vodenog vala očekuje se između 12 i 16 sati i tad bi vodostaj Drave kod Botova moga iznositi rekordnih 650 centimetara.

"Na terenu u Drnju je 118 vatrogasaca koji rade u smjenama i dolaze sa svih područja naše županije. Stanovnici Autoputa su evakuirani u školu, a sad će se raditi prokopi prema potoku Gliboki kako bi se i na taj način spriječilo nadiranje vode u naseljene dijelove Drnja. U podne tu dolazi i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i njihove ekipe koje će također pomoći u obrani od poplava", istaknuo je Slavko Tucaković, prenosi ePodravina.

11:00  Vodostaj Save kod Rugvice već je neko vrijeme u padu, no oprez je i dalje potreban, objavio je gradonačelnik Rugvice Mato Čičak.

"Nakon neprospavane noći u kojoj smo uz pomoć vatrogasaca, lovaca, udruga, ali i mještana uspjeli sačuvati savske nasipe, jutro je donijelo nešto povoljniju situaciju. U 9 sati vodostaj Save je 932 centimetra. Iako je vodostaj već neko vrijeme u padu, oprez je još uvijek potreban. Nakon što su u Hrušćici postavljenje box barijere u dužini od 300 metara, taj dio nasipa uspješno je obranjen, kao i ostali dijelovi. Hvala vatrogascima, lovcima, udrugama, ali i mještanima koji su danonoćno punili vreće s pijeskom kako bi obranili Rugvicu", objavio je Čičak na društvenoj mreži.

10:20 Nogometno igralište NK Ivanja Reka i ugostiteljski objekt pokraj osnovne škole Ivanja Reka poplavljeni su nakon što je Sava u Rugvici dosegla 952 centimetra. 

10:00  Metropolu je spasio oteretni kanal Sava-Odra u koji je puštena velika količina vode iz rijeke. No kada se voda povukla, iza sebe je ostavila teška oštećenja. 

9:00 Vodostaj Drave kod Botova s 587 centimetara, koliko je izmjereno u u ponedjeljak u četiri sata, srušio je rekord iz 2014. kad je ista mjerna stanica pokazala dubinu vode od 577 centimetara, a voda je poplavila dijelove Drnja gdje su pod vodom prometnice i dvorišta.

Iako su hitne službe i volonteri na kritičnim mjestima cijelu nedjelju pripremali zečje nasipe, nažalost, voda je poplavila dijelove Drnja gdje su dvorišta i prometnice pod vodom.

Osim toga, u obližnje jezero Šoderica slijeva se ogromna količina vode iz Drave.

Policija je izdala upozorenje da je zbog izvanrednog stanja i podizanja vodostaja rijeke Drave danas, 7. kolovoza u 8.15 sati za sav promet zatvoren dio državne ceste 41 od Botova do Drnja, te se u Gotalovu promet preusmjerava na relaciju Gola - Ždala – Repaš i obrnuto.

Promet iz smjera Koprivnice u smjeru Botova, u Drnju se preusmjerava na relaciju Torčec- Đelekovec i obrnuto. Također, zatvorena je lokalna cesta koja vodi kroz naselje Šoderica.

8:15 U Svetom Martinu na Muri žurne službe pokušavaju zaustaviti dotok vode u kuće budući da je Mura ponovo dosegla rekordan vodostaj, a Drava je imala veliki dotok vode iz Slovenije i Austrije.

"Danas su rekordi Mure ponovno srušeni jer je 543 centimetra trenutno vodostaj rijeke Mure kod Murskog Središća. To je najviše ikad zabilježeno", rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec za Hrvatski radio.

Zbog toga je, kaže, ekipa stanovnika, mještana i dobrovoljnih vatrogasnih društava radila cijele noći na učvršćivanju nasipa kod naselja Pušćine i Gornji Hraščan u općini Nedelišće kako se ne bi ponovio najgori scenarij od prije 10 godina.

"Na rijeci Muri imali smo desetak potencijalno ugroženih kuća. One su bile zaštićene zečjim nasipima, vrećama s pijeskom i to smo prevenirali na području Murskog Središća, Svetog Martina na Muri i Poturena, no, za sada nema većih problema, ali ima manjih šteta koje će se vrlo brzo sanirati", izvijestio je.

8:00 Zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan rekao je da još uvijek drže sve pod kontrolom.

"Još uvijek držimo sve pod kontrolom, nije se dogodilo da nam je negdje probilo u dio naseljenog mjesta, i gospodarski objekti nisu ugroženi. Trenutačno imamo na raspolaganju 118 vatrogasaca koji još uvijek utvrđuju nasipe i grade nove, pojačavaju ih, baš zbog mogućnosti dolaska vodenog vala koji očekujemo sutra tijekom dana", rekao je.

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je da su u proteklih šest godina rekonstruirali i nadogradili 225 kilometara nasipa, 75 kilometara nasipa u ovom trenutku ojačavaju, grade ili nadvisuju tako da se prilagođavaju klimatskim promjenama i rekordnim vodostajima.

"Problem je što svi vidimo da je dinamika procesa kilmatskih promjena toliko brza, to se događa i u drugim državama, da rijetko koja država uspijeva tako brzo dizati sustave, a i obrane od poplava s obzirom na to koliko bilježimo ekstremne hidrološke prilike", kazao je Đuroković.

7:55 Vodostaj Save na vodomjeru Rugvica dosegnuo je 950 centimetara noćas oko 3 sata i od onda je u laganom opadanju, rekao je u ponedjeljak ujutro Tomislav Novosel iz Hrvatskih voda, koji očekuje da vodostaji na tom području tijekom ponedjeljka više neće rasti.

"Odnosno očekujemo opadanje Save od Rugvice do Dubrovčaka“, rekao je Novosel za Hrvatski radio. 

Procijenio je da će sigurno biti nekih procjeđivanja, podvira, koje treba žurno sanirati u iduća 24 sata i onda se nada da će i to područje proći bez ugroza od poplave.

Novosel navodi da je izvanredno stanje obrane od poplava, osim u Rugvici, uvedeno i za velikogoričko, odnosno područje općine Orle.

Sava kod Zagreba je u opadanju, vodostaj rijeke opao je oko jedan metar.

7:45 Zbog izlijevanja rijeke Drave, samo za osobna vozila dopušten je prijelaz preko GP Dubrava Križovljanska, teretni promet preusmjeren je na GP Macelj i Trnovec, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. U Gorskom kotaru, Lici i Dalmaciji ponegdje ima i magle.

Na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja. Tijekom jutra se očekuje pojačan promet u smjeru mora. Na pojedinim dionicama povremeno se vozi u kolonama u pokretu s kratkotrajnim zastojima u smjeru mora, izvijestili su.

Na A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu) povećana je gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici iz smjera Buzina, gdje je kolona duga dva kilometra i Jankomira u smjeru naplatnih postaja Lučko (prema moru).

Na A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb i Istarskom ipsilonu nema gužvi i zastoja.

U prekidu je katamaranska linija 9141 Pula-Zadar.

7:30 U Dubrovčaku Lijevom, u općini Ivanić Grad uspjeli su obraniti naselje iako je Sava noćas oborila rekord iz 2010. godine. Vodostaj se zaustavio na 878 centimetara jutros te zadnja dva mjerenja stagnira. 

Mura u Murskom Središću oborila je rekord iz 2010. s vodostajem od 543 centimetra jutros, no također je prema mjerenju u 6 sati počela padati. 

Međutim, izvanredno stanje ostaje na snazi s obzirom na to da su vodostaji tek počeli padati, a danas su moguće i nove oborine kako u Hrvatskoj tako i u Sloveniji. 

 

 

DHMZ: Moguća grmljavinska nevremena

Veliki dio Jadrana pod žutim je meteoalarmom i upozorenjem dok je Velebitski kanal pod narančastim. Kninska regija i Istra zbog mogućeg grmljavinskog nevremena, a ostatak obale pod upozorenjem zbog jakih udara bure.

DHMZ je objavio prognozu za danas u kojoj navode da će biti promjenljivo oblačno, na Jadranu i uz dulja sunčana razdoblja. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u Dalmaciji izraženiji. U Lici ujutro lokalno magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni, prema večeri prolazno i jači. Na Jadranu umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak, na jugu prijepodne i sredinom dana prolazno jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 19 do 24, na Jadranu između 24 i 28 °C.

Mrtav muškarac nađen u septičkoj jami nakon poplava u Sloveniji

7:00 Ljubljanska policija primila je dojavu da je u septičkoj jami na području Mosta pri Komendi pronađena mrtva osoba, prenosi u nedjelju slovenska novinska agencija, dok lokalni mediji javljaju da je riječ je o muškarcu stradalom prilikom otklanjanja posljedica poplava.

Kako javlja portal Kamnik info, radi se o muškarcu koji je navodno smrtno stradao prilikom otklanjanja posljedica snažnih poplava koje su pogodile Sloveniju.

Prema do sada prikupljenim informacijama muškarac je stradao kada je prilikom izvođenja radova upao u jamu s otvorenim oknom, a smrt nije posljedica kaznenog djela.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene