Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažno prijavio prebivalište

Bivši šef Ine ostaje bez 650.000 kuna zbog lažne adrese

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši šef Ine Tomislav Dragičević, prema izračunu Porezne uprave utajio je 650.000 kuna na razlici prireza, piše Večernji list.

Naime, Dragičević je lažno prijavio prebivalište u Pušći u kojoj prirez iznosi samo 10 posto iako živi u Zagrebu u kojem je prirez 18 posto.
Tužitelji Općinskoga državnog odvjetništva od suda su zatražili i dobili rješenje o blokadi Dragičevićeve imovine kako bi država, odnosno Grad Zagreb, mogli naplatiti prirez koji je taj bivši šef Ine izbjegao platiti, piše Večernji list.

Zbog ovog kaznenog djela Dragičeviću prijeti i kazneni postupak te zatvorska kazna od 10 godina. Općinsko državno jučer je pokrenulo pred sudom zahtjev za istragom zbog tog kaznenog djela.
Večernji list piše i kako tužitelji istražuju je li Dragičević platio porez i na prihode koje je dobivao kao član nadzornih odbora. Protiv njega, naime, postoji kaznena prijava podignuta još 2003. godine u kojoj ga se optužuje da je kao član Upravnog odbora InterIne (Inina tvrtka) u Londonu primio 59.421,60 eura, ali kako bi izbjegao plaćanje poreza u RH, dao je nalog da mu se ta svota isplati na račun banke u Londonu.
 

Pročitajte i ovo Naftna platforma Geofizički podaci Hrvatska i Kanada zajedno će tražiti naftu i plin: Grade se četiri nove bušotine Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene