Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podupire ga i HSLS

Dragan Vulin kandidat HDSSB-a za osječkog gradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat HDSSB-a za osječkog gradonačelnika na svibanjskim lokalnim izborima bit će predsjednik stranke Dragan Vulin, a kandidati za zamjenike predsjednik stranačkog odbora za pravna pitanja Mato Palić i neovisna kandidatkinja Marija Sužnjević, izvijestio je u srijedu HDSSB.

Na konferenciji za novinare Vulin je istaknuo kako će najveći izazov biti podići gospodarstvo, što se može postići boljim surađivanjem s poduzetnicima koji rade i zapošljavaju i uvažavanjem njihovih prijedloga te proaktivnim privlačenjem potencijalnih investitora u Osijek.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lokalni izbori 2017 Borba za Osijek: Pogledajte kako je izgledalo političko "bockanje" Slika nije dostupna Lokalni izbori 2017 Stručnjak za energetiku u Osijek želi dovesti nove investitore

Smatra kako gradonačelnik Osijeka mora puno više vremena provesti izvan grada, tražeći ulagače, više nego što to je činio aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić, u protekle četiri godine.

Rast gospodarstva je univerzalni lijek za puno problema koje muče naše sugrađane, jer ako ljudi odlaze iz Osijeka, ako je gospodarstvo slabo, onda ni kulturi, ni sportu, ni svim drugim segmentima života u gradu neće biti dobro, poručio je Vulin.

Dodao je da njegovu kandidaturu podupire i Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS).

Ustvrdio je kako u predizbornom programu neće obećavati ništa što nije realno ostvarivo u četverogodišnjem mandatu, kao što je gradonačelnik Vrkić prije četiri godine obećao besplatne vrtiće i druge stvari, a praktično ništa od toga u svome mandatu nije ispunio.

Kao predsjednica osječke Matice umirovljenika kandidatkinja Marija Sužnjević pozvala je umirovljenike da u Osijeku budu jedinstveni.

Ustavnopravni stručnjak Mato Palić ocijenio je da je u Osijeku potrebna promjena, koja se može provesti povezivanjem Sveučilišta, gospodarstva i grada, kao lokalne zajednice. Ustvrdio je kako je HDSSB jedina prava alternativa aktualnoj vlasti u Osijeku, te da će, ako dobiju povjerenje građana, raditi "vrućeg srca, hladne glave i čistih ruku". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene