Dragan Vulin iz HDSSB-a, kandidat za gradonačelnika Osijeka planira privući nove ulagače.


Dragan Vulin rođen je 1. svibnja 1986. godine u Osijeku. U rodnom je gradu završio srednju Elektrotehničku i prometnu školu nakoj koje upisuje Elektrotehnički fakultet. Dobitnik je Rektorove nagrade i godišnje nagrade 'Hrvoje Požar' Hrvatskog energetskog društva za izvrstan uspjeh u studiju.

Stručnjak za energetiku

Vezani članci Ivana Šojat iz HDZ-a prešla u SDP (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Kandidatkinja za gradonačelnicu napustila HDZ i pristupila klubu SDP-a: ''Bila sam potrošni kvisko'' Bista Josipa Broza Tita (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Preselila je njegovu bistu, ali...: Na istom se mjestu našli Tuđman, Tito i Grabar-Kitarović. A nije vic

Na fakultetu radi kao znanstveni novak na radnom mjestu asistenta na Zavodu za elektrostrojarstvo, gdje drži auditorne i laboratorijske vježbe iz pet kolegija na sveučilišnom preddiplomskom studiju elektrotehnike, stručnom studiju elektrotehnike, te na diplomskom studiju elektrotehnike, smjeru elektroenergetika. Autor je više znanstvenih radova iz područja obnovljivih izvora energije i energetske elektronike.

Godine 2009. Dragan Vulin izabran je na dužnost zamjenika načelnika Općine Erdut, gdje tu dužnost volonterski obavlja do 2013. godine, kada, u lipnju, postaje zamjenik župana Osječko-baranjske županije, izabran na lokalnim izborima s liste kandidata za župana dr. sc. Vladimira Šišljagića.

Predsjednik je Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) od 8. listopada 2014. godine.

Najveći izazov - gospodarstvo

Istaknuo je  kako će najveći izazov biti podići gospodarstvo, što se može postići boljim surađivanjem s poduzetnicima koji rade i zapošljavaju i uvažavanjem njihovih prijedloga te proaktivnim privlačenjem potencijalnih investitora u Osijek.

Poručio je kako gradonačelnik Osijeka mora puno više vremena provesti izvan grada, tražeći ulagače, više nego što to je činio aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić, u protekle četiri godine.

Istraživanje Nove TV iz ožujka svrstava ga na treće mjesto s 12,6 posto potpore ispitanika. Na prvom je mjestu Ivan Vrkić s 27,9 posto potpore koju slijedi HDZ-ova Ivana Šojat koja može računati na 18,5 posto birača.