Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZGOVARALI I O UHIĆENJIMA

RADNI POSJET Kolinda Grabar Kitarović primila u radni posjet Dragana Čovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u radni je posjet primila hrvatskog člana predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića.

Iako je posjet Dragana Čovića dogovoren prije uhićenja u Orašju, ta se tema nije mogla izbjeći.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet" Slika nije dostupna nemirna bosna Dragan Čović na sastanku s hrvatskim državnim vrhom: ''Iskorištene neustavne odredbe izbornog zakona''

Nakon sastanka, iz Ureda Predsjednice stiglo je priopćenje u kojem je pojašnjeno koje su bile teme razgovora između Grabar-Kitarović i Čovića. Prioćenje prenosimo u cjelosti.

"Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je, u ranije dogovoreni posjet, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića.

Susret je započeo razgovorom o kontekstu prošlotjednih uhićenja u Orašju te zabrinutosti koju su izazvala među Hrvatima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Predsjednica Grabar-Kitarović i dr. Čović susret su iskoristili i za razgovor o predstojećim koracima na europskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine kojeg Hrvatska snažno i svesrdno podupire.

Razgovaralo se i o ključnim projektima potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u znanosti i obrazovanju te zdravstvu i umjetnosti."

Prije sastanka s Predsjednicom Republike Čović se susreo s kardinalom Josipom Bozanićem, a tijekom dana sastat će se i s predsjednicima Sabora i Vlade. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene