Dragan Čović i Kolinda Grabar-Kitarović (Screenshot: Nova TV)
Dragan Čović i Kolinda Grabar-Kitarović (Screenshot: Nova TV)

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u radni je posjet primila hrvatskog člana predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića.


Iako je posjet Dragana Čovića dogovoren prije uhićenja u Orašju, ta se tema nije mogla izbjeći.

Nakon sastanka, iz Ureda Predsjednice stiglo je priopćenje u kojem je pojašnjeno koje su bile teme razgovora između Grabar-Kitarović i Čovića. Prioćenje prenosimo u cjelosti.

"Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je, u ranije dogovoreni posjet, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića.

Susret je započeo razgovorom o kontekstu prošlotjednih uhićenja u Orašju te zabrinutosti koju su izazvala među Hrvatima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Predsjednica Grabar-Kitarović i dr. Čović susret su iskoristili i za razgovor o predstojećim koracima na europskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine kojeg Hrvatska snažno i svesrdno podupire.

Razgovaralo se i o ključnim projektima potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u znanosti i obrazovanju te zdravstvu i umjetnosti."

Prije sastanka s Predsjednicom Republike Čović se susreo s kardinalom Josipom Bozanićem, a tijekom dana sastat će se i s predsjednicima Sabora i Vlade.